Medische Zaken: Algemene info

Waarmee kun je bij ons terecht?

• eerste hulp bij sportongevallen
  • advies na een sportongeval
  • begeleiding van het herstel na een sportblessure
  • blessurepreventie (bijvoorbeeld tapen)

Wat doe je na een blessure?
Helaas komt het nog wel eens voor dat iemand zich blesseert. Bij een ernstige blessures adviseren wij om een huisarts en/of ziekenhuis te bezoeken. Zijn de blessures wat kleiner, dan kan je advies inwinnen bij de medische commissie. Zij kunnen je vragen om de blessure te laten zien en stellen aan de hand van hun bevindingen een eventueel behandelplan op.

In veel gevallen zal een blessure met rust en aangepaste training genezen. Soms komt het voor dat de blessure behandeld moet worden door een fysiotherapeut. SKF heeft een samenwerkingsverband gesloten met Holtslag Fysio- en manuele therapie. De voordelen hiervan zijn, dat je snel terecht kan voor een diagnose en behandeling en daarnaast heeft Holtslag Fysio- en manuele therapie connecties met sportartsen en orthopeden. Belangrijk om te weten: de vergoeding die Holtslag Fysio- en manuele therapie vraagt, wordt grotendeels vergoed via een aanvullende zorgverzekering.

Hersteltraining
Wanneer je net een beetje hersteld bent na een zware sportblessure, is het vaak niet verstandig om meteen weer volledig te gaan trainen bij je eigen team. Verstandiger is het om dit geleidelijk op te bouwen. Ook dit stukje willen we graag begeleiden. Dit doen we voornamelijk op dinsdagavond onder begeleiding van Barry Bloemendal. Deze trainingen zullen in het teken staan van lekker korfballen met daarbij aandacht voor kracht, coördinatie, conditie en plezier. Ons streven is, om je binnen een aantal weken weer met je eigen team te laten meetrainen.

Fitnessruimte
SKF heeft ook de beschikking over een eigen fitnessruimte met daarin ongeveer 10 apparaten.  Voor deze fitnessruimte geldt een aantal regels:

• Toegang tot deze ruimte kan alleen onder begeleiding van iemand van de medische commissie .
  • De fitnessapparatuur is alleen te gebruiken door Senioren en Junioren.
  • Zorg voor een goede hygiëne: neem een handdoek mee als je de fitnessruimte betreedt.

Hoe kom je met ons in contact?
Je kunt bij ons terecht voor vragen en/of advies door te mailen naar medischezaken@skfkorfbal.nl, of door whatsappen/sms-en met 1 van de commissieleden. We maken dan samen een afspraak op korte termijn. Dit zal vrijwel altijd bij SKF zijn, maar in sommige gevallen zou dit ook bij 1 van de commissieleden thuis kunnen zijn.

In het algemeen geldt dat als je weet dat je verzorging nodig hebt, je dit van te voren inplant: je maakt dus een afspraak met één van de commissieleden.

Om een afspraak door de week te maken hebben wij volgend schema opgesteld:

Bart Ros + Barry Bloemendal

Bart Ros

In overleg

Mocht je naar aanleiding van dit stukje nog vragen hebben, schiet ons dan gerust even aan.