Opleiding jeugdscheidsrechter bij SKF

27-10-2018

Vroeg of laat krijgt iedere korfballer er mee te maken: Je wordt gevraagd als scheidsrechter een wedstrijd te fluiten.

Bij SKF is dit inmiddels aan de orde van de dag. Welke speler uit een senioren-, midweek- of juniorenteam is nog niet gevraagd om op woensdagavond of zaterdag een verenigingswedstrijd te fluiten of als scheidsrechter mee te helpen bij het schoolkorfbaltoernooi?

Scheidsrechter wordt je niet zomaar. Als scheidsrechter wordt van je verwacht dat je

• de spelregels kent. Geen enkel probleem bij SKF! Elke, nou ja: bijna elke, speler bij SKF (vanaf de B-aspiranten) heeft bewezen de spelregels te kennen en heeft het z.g. spelregelbewijs gehaald.
  • tenminste 1x onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter een eerste wedstrijd gefloten hebt.

Om een scheidsrechter te worden die

• Plezier heeft in het fluiten en lachend in het veld staat;
  • Dit plezier uitstraalt naar de (jeugd)spelers en de toeschouwers;
  • Van wanten weet als zich tijdens een wedstrijd (onverhoopt) vervelende dingen voordoen (spelers, coaches, ouders die zich niet aan de fatsoensregels houden);
  • Na een wedstrijd met een glimlach het wedstrijdformulier foutloos invult en met de spelers een drankje drinkt

Start per 3 november a.s. de opleiding jeugdscheidsrechter.

Voor wie?

• Voor spelende leden 14 jaar en ouder, maar vooral voor B-aspiranten en junioren;
  • Geïnteresseerde ouders/verzorgers van jeugdleden;
  • SKF-vrijwilligers.

Cursisten worden opgeleid voor het KNKV-jeugdscheidsrechtersdiploma. De opleiding bestaat uit het onder begeleiding fluiten van een aantal jeugdwedstrijden (F-, E- of D-jeugd), bij voorkeur op zaterdagochtend in de SKF korfbalhal. De opleidingsduur is afhankelijk van de vorderingen, maar kan in het zaalseizoen worden afgerond.

Omdat SKF zoveel belang hecht aan goede scheidsrechters:

• Betaalt de club de opleidingskosten;
  • Krijgt de scheidsrechter bij succesvolle afronding van de opleiding scheidsrechterskleding/attributen uitgereikt;
  • Zijn er na het behalen van je diploma interessante mogelijkheden om je als scheidsrechter verder te ontwikkelen;
  • Is er (onder voorwaarden) een vergoedingsregeling van kracht voor het fluiten van wedstrijden.

Aanmelden? Stuur een mail naar arbitrage@skfkorfbal.nl.

Toon overzicht