SKF Arbitrageproof – a.s. zaterdag 5 mei om 13:40

30-04-2018

Het KNKV is een aantal jaren geleden een programma gestart om de positie van arbitrage in onze sport te versterken. Belangrijke kernwaarden als sportiviteit en respect worden daarmee benadrukt en verenigingen worden uitgedaagd om daar zelf mee aan de slag te gaan.

Wij hebben deze uitdaging als SKF aangenomen. En dat was nodig ook! We liepen een aantal jaren geleden echt voorop op dit gebied. Meer dan voldoende scheidsrechters om aan onze verplichtingen te voldoen, heel veel enthousiaste (vaak jonge) scheidsrechters voor onze jeugdwedstrijden en een groep deskundige vrijwilligers om al deze scheidsrechters te begeleiden. Helaas zijn we weggezakt. Waarom? Te weinig focus, gewenning, vrijwilligers die stopten en die we niet hebben kunnen vervangen. Kortom: te weinig aandacht. Ook van mijzelf, als verantwoordelijk bestuurslid. Erg zonde!

In het afgelopen jaar zijn we weer gaan opbouwen. Er werd een tijdelijke werkgroep gestart: het werkverband Arbitrage. Zonder anderen tekort te willen doen, zijn met name Cilia van Ekris en Rob Hagoort de drijvende krachten in deze werkgroep. En de resultaten mogen er zijn. Zomaar een greep uit de vele successen van het afgelopen seizoen:

• Een groot aantal SKF-ers is opgeleid tot KNKV scheidsrechter, Juryvoorzitter, Schotklokbediener, Verenigingsscheidsrechter of Jeugdscheidsrechter.
  • Leden die in het kader van de verenigingstaken een wedstrijd fluiten worden op enthousiaste wijze ontvangen en begeleid.
  • Jonge, talentvolle scheidsrechters krijgen wekelijks begeleiding.
  • Bijna al onze spelende senioren- en juniorenleden hebben via www.korfbalmasterz.nl het KNKV spelregelcertificaat behaald.

Het is dus weer leuk om als scheidsrechter bij SKF te zijn. Maar we zijn nog niet klaar. Nog altijd hebben we behoefte aan meer scheidsrechters, zowel voor onze eigen jeugdwedstrijden als, in het kader van de KNKV Rompregeling, voor het fluiten bij andere verenigingen als KNKV scheidsrechter. Momenteel wordt hard gewerkt aan de plannen voor het nieuwe seizoen.

Maar eerst hebben we iets te vieren. Het KNKV beloont verenigingen die op de goede weg zijn met het certificaat “Arbitrageproof”. Op zaterdag 5 mei aanstaande zal Hendrik-Jan Brandsma namens het KNKV dit certificaat aan SKF overhandigen. We doen dit in een kleine ceremonie voorafgaande aan de thuiswedstrijd van SKF 1. Dit zal om 13:40 plaatsvinden.

Wie meer wil lezen over wat het betekent om Arbitrageproof te zijn verwijs ik graag naar deze pagina op de KNKV site.

Hier mogen we trots op zijn!

Toon overzicht