SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi bijna van start

06-05-2019

Nog even, en dan is het zo ver. Het jaarlijkse SKF Rabobank schoolkorfbaltoernooi vindt dit jaar plaats op woensdag 15 en donderdag 16 mei.

Op zaterdag 18 mei worden de laatste finale-wedstrijden gespeeld. Dit jaar belooft het weer een heel spektakel te worden. Met meer dan 1300 (!) deelnemende basisschoolleerlingen (groep 1 tm groep 8) zijn we voorlopig het grootste schoolkorfbaltoernooi van Nederland!

Dat vergt natuurlijk wel de nodige organisatie. En het heeft natuurlijk ook impact op andere ‘verenigingszaken’.  Lees daarom dit bericht even goed!

Wat gaat er gebeuren tijdens het SKF RABOBANK Schoolkorfbaltoernooi ?

De groepen 1 en 2 hebben hun spelmiddag in 3 rondes op 15 mei, beginnend om 13.15 uur. De laatste ronde is afgelopen rond 16.30. Er doen zo’n 240 kinderen aan mee!

De groepen 3 en 4 hebben hun toernooi op 15 mei. Ze spelen van 14.45-16.30 uur. Bij groep 3 doen 25 teams mee, bij groep 4 20 teams.

De groepen 5 en 6 hebben hun toernooi ook op 15 mei. Ze spelen van 17.00-20.15 uur. Bij groep 5 doen 38 teams mee, bij groep 6 40 teams.

De groep 7 en 8 hebben hun toernooi op 16 mei. Ze spelen van 17.30-20.45 uur. Bij groep 7 doen 31 teams mee, bij groep 8 34 teams.

Op zaterdag 18 mei spelen de groepen 5, 6, 7 en 8 hun finalewedstrijden van 14.00-15.30 uur.

De uitslagen zijn tijdens de toernooidagen live te volgende via de website van SKF.

Trainingen

De normale trainingen van SKF-teams kunnen op woensdag 15 mei helaas niet doorgaan. Alleen na 20.15 uur kan getraind worden. Ook op donderdag 16 mei kan er niet worden getraind tot 20.30 uur. Houdt hier rekening mee!

Omdat we dit jaar zo veel deelnemers hebben, worden de meeste velden al aan het begin van de week neergelegd (vanaf 12 mei). Heb je training op maandag of dinsdag, houdt daar dan even rekening mee. De lijnen mogen voorzichtig aan de kant gelegd worden (niet op 1 hoop), maar leg ze na afloop terug zoals je ze gevonden hebt, of geef aan het team na jou door hoe ze het terug moeten leggen! Dit scheelt de materiaalcommissie echt heel veel werk en stress op de dag zelf. Het gaat om maar liefst 18 velden, dus graag jullie hulp hierbij!

Hulp gezocht

Tijdens de toernooidagen kunnen we veel hulp gebruiken. Veel teams zijn al benaderd om te helpen als scheidrechter of runner. Maar ook op andere plekken is praktische hulp nodig. Wil je helpen op 1 van de dagen gedurende 1 of enkele uren, meld je dan even bij schoolkorfbal@skfkorfbal.nl. Korfbalervaring is echt niet voor alle taken nodig.

We willen iedereen bij voorbaat bedanken voor hun bijdrage aan het succes van dit toernooi. We krijgen hulp van leerlingen van het CLV en Ichthus, en al veel SKF-ers zijn druk om het toernooi te laten slagen. Juist bij dit grootste en belangrijkste toernooi voor SKF kunnen we laten zien: Samen Kunnen we het Fiksen!

De schoolkorfbalcommissie,

Aline, Tonya, Carly, Susanne en Erica