Teamindeling seizoen 2019/2020

09-04-2019

De TC is gestart met de teamindeling voor het nieuwe seizoen, dat in augustus 2019 van start zal gaan. Dat is nog ver weg, maar het is elk jaar een spannend moment, waar we als vereniging heel zorgvuldig mee om willen gaan. Met dit bericht willen we onze leden en ouders van jeugdleden alvast inzicht geven in hoe de indeling tot stand komt en welke invloed je daar zelf op kunt hebben.

Hoe komt de teamindeling tot stand?

Wij hebben een coördinator in de TC voor elke korfbaldoelgroep die wij in onze vereniging kennen: Jeugdopleiding, Top Jeugd, Vereniging, Opleiding Top en Top. Omdat de doelgroep Jeugdopleiding erg groot is, wordt de teamindeling daar door een werkgroep gedaan met een coördinator per leeftijdscategorie. Deze coördinatoren zijn het hele seizoen druk in de weer met het bekijken van wedstrijden en trainingen en het spreken van trainers over de teams en spelers. Dat vinden wij erg belangrijk. Wij baseren onze teamindeling op alles wat we in een heel seizoen zien. Daarom organiseren wij geen selectietrainingen of selectiewedstrijden. Dat zijn momentopnames.

Op dit moment in het seizoen wordt alle trainers om een meer formele “beoordeling” van onze jeugdspelers gevraagd. Ook vragen we jou zelf om input: in april zal de jaarlijkse (jeugd)spelersenquête weer verstuurd worden. Hierin vragen we je o.a. om aan te geven of je het liefst in een team wilt spelen waar presteren en ontwikkelen voorop staat (in de doelgroepen Top Jeugd, Opleiding Top en Top) of in een team waar het vooral gaat om samen sporten en plezier maken (in de doelgroepen Jeugdopleiding en Vereniging). Belangrijk om te weten is dit geen garantie geeft op een indeling in bijvoorbeeld een Top Jeugd team. Wij zullen beoordelen of je voldoende talentvol bent. Daarnaast is natuurlijk maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in deze teams.

Met alle verzamelde informatie maken de coördinatoren in de 2e helft van mei gezamenlijk een concept teamindeling. Deze bespreken we met elkaar en met de trainers, om de indeling verder te verbeteren.

Op maandag 17 juni (na de laatste speelronde) publiceren we de teamindeling voor het nieuwe seizoen.

In welke leeftijdscategorie word ik ingedeeld?

In onderstaande tabel kun je zien in welke leeftijdscategorie je wordt ingedeeld in het nieuwe seizoen. Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om daar een uitzondering in te maken. Dat doen wij liever niet. Uitzonderingen zullen door de TC ruim op tijd met betrokkenen worden besproken.

Geboren in Korfballeeftijd                 Leeftijdscategorie
 2000 of eerder                 19 of ouder  Senioren
2001  18  A-jeugd
2002  17  A-jeugd
2003  16  A-jeugd
2004  15  B-jeugd
2005  14  B-jeugd
2006  13  C-jeugd
2007  12  C-jeugd
2008  11  D-jeugd
2009  10  D-jeugd
2010  E-jeugd
2011  E-jeugd
2012  F-jeugd
2013   6 F-jeugd
2014   5  Kangoeroe

Kun je bij SKF zelf een “vriendenteam” samenstellen?

In de senioren- en juniorenteams in de doelgroep Vereniging (A3, A4, A5, S5, S6, S7 en MW) willen we teams indelen op een manier die zorgt dat iedereen op een voor hem of haar leuk niveau speelt, maar vooral ook met mensen waar je graag mee korfbalt. Daar is je eigen inbreng natuurlijk belangrijk voor. Op deze manier zijn door de jaren heen een aantal “vriendenteams” ontstaan. Dat vinden we heel mooi, want spelers in deze teams hebben het heel erg leuk met elkaar en blijven vaak lang bij elkaar en bij SKF. Het kan echter ook een minder leuke kant hebben. Zo’n vriendenteam mag er nooit toe leiden dat in dat team geen plek is voor nieuwe spelers. Anders gezegd: andere leden en teams mogen er geen last van hebben.

Vanaf het komende seizoen willen we de mogelijkheid bieden om vooraf zelf een team samen te stellen. Daar hoort wel een aantal spelregels bij:

-          Minimaal 5 mannen en 5 vrouwen, maximaal 7 mannen en 7 vrouwen.
-          Teams die kleiner zijn dan 7 om 7 kunnen door de TC worden aangevuld tot 7 mannen en/of 7 vrouwen.
-          Een vriendenteam mag niet leiden tot problemen bij de indeling van andere teams: incomplete teams of juist te grote teams.
-          We proberen een vriendenteam in te delen op het best passende niveau in de competitie, maar kunnen dat niet garanderen.

Als je een vriendenteam met elkaar wilt vormen, neem dan zo snel mogelijk contact op met Silvia. Zij kan ook vooraf al met je meedenken om de kans op succes te vergroten!

Het is een heel verhaal. We hopen dat je de tijd neemt om het eens rustig te lezen. In de komende weken zullen we deze informatie in een aantal berichten herhalen voor je. Als je vragen hebt, spreek ons dan vooral eens aan binnenkort!

Gerrie van den Hoek (Coördinator Jeugdopleiding)
Daniël van Munster (Coördinator Top Jeugd)
Silvia Roseboom (Coördinator Vereniging)
Michiel van Zanten (Coördinator Top en Opleiding Top)