Voorbeschouwing SKF-De Meeuwen

31-01-2019

De afgelopen twee seizoenen bleken de wedstrijden tegen De Meeuwen steevast spannende wedstrijden. Zaterdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar.

Bij De Meeuwen keert vaste waarde Romy Bijsterbosch terug van blessure. Een ervaren en goede dame. Doorgaans speelt ze samen met haar broers Ezra en Noah Bijsterbosch in het vak. Een waar familievak.

Een veelgebruikte tactiek van De Meeuwen is achterverdedigen. Het spel vertragen en de tegenstander in twijfel proberen te brengen door hen onhandige pogingen te laten nemen.

SKF heeft de lijn doorgezet van doelpunten blijven maken. Wederom scores van veel verschillende spelers. Vorige week verdedigde Wit-Blauw/Green Organics de gehele wedstrijd achter.  SKF gaat hier steeds beter mee om getuige de 26 goals vorige week. Verdedigend zal het echter beter moeten.

Vorige wedstrijd uit tegen De Meeuwen, de seizoensopening, werd het 20-16. SKF slechts 16 goals, maar in de 6 wedstrijden hierna haalt SKF een gemiddelde van 25 goals per wedstrijd. Dat SKF ditmaal meer gaat scoren tegen de Meeuwen, gesteund door eigen aanhang, ligt in de lijn der verwachtingen. De selectie zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. SKF wil thuis ongeslagen blijven.

Het zal naar verwachting een spannend duel worden, net als de vorige wedstrijden tegen Meeuwen. Twee jaar geleden scoorde Sytse de Jong 4 seconden voor tijd de winnende (zie onderstaande beelden), vorig jaar werd het in een ware thriller 28-26.

Zou het weer zo spannend worden? Aanvang a.s. zaterdag 20:00 in de SKF-hal. Voorafgaand om 18:30 speelt SKF 2 tegen Unitas/Perspectief 2.

Toon overzicht