Voorbeschouwing Fiks - SKF

22-05-2018

Komende zaterdag speelt SKF 1 in Oegstgeest tegen Fiks. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op natuurgras, dus de Veense kicksen kunnen uit het vet gehaald worden.

De spelers en coaches van beide ploegen kennen elkaar inmiddels goed, want al drie keer eerder stond SKF tegen Fiks op het programma. Het eerste treffen was op sportpark De Groene Velden. Tijdens deze wedstrijd was de start van SKF net zo somber als het regenachtige weer, 9-12 rust. Na rust stond de muziek nog hard aan en galmde er een bloed, zweet en tranen over de velden. Enkele minuten later stond het 14-14, de zon brak door en ook het spel van SKF werd steeds zonniger, eindstand 23-19. Dit onderlinge verschil maakt nu dat SKF op onderling resultaat hoger staat genoteerd in de poule. 

In de zaal wist Fiks in de SKF-hal furieus van start te gaan, de eerste helft was amper halverwege of SKF stond 3-8 achter. Resterend duel ging gelijk op, 12-16. In het returnduel waren de belangen hoog in de strijd om rechtstreekse handhaving. Het was toen SKF dat uit de startblokken schoot en goed spel liet zien. Toch bleef het spannend en miste Fiks in de slotseconden een strafworp voor een gelijkspel. SKF won met 20-21. 

Zaterdag belooft het wederom spannend te worden. Op gras zal Fiks er een ouderwetse slijtageslag van willen maken, waarbij Jan Anholts ongetwijfeld voorop zal gaan in de strijd. Bij de meiden is Melissa Heijne een wapen, zij heeft op hoog niveau gekorfbald en zou dit eigenlijk gewoon weer moeten gaan doen. 

SKF zal zich hiertegen moeten wapenen, maar heeft zelf ook ijzers in het vuur waar Fiks een antwoord op moet vinden. Zo had Bart Mast vorig veld duel veel rebounds, zelfs het inbrengen van de fysieke Youp Coli was tegen beter weten in. Ook de lengte van Ilse en Vera van Ekris blijft een lastig puzzelstukje voor Fiks. 

Belangrijkste voor SKF is om zelf weer een hoog niveau te gaan halen. Met maximale beleving en scherpte moet een goed resultaat gehaald gaan worden. Hierbij kan SKF alle support gebruiken! 

De wedstrijd staat onder leiding van Diana Boogaard en Dennis Binnendijk. Aanvang 15:30 uur, sportpark Voscuyl Oegstgeest. 


Toon overzicht

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS