Voorbeschouwing HKC - SKF

05-12-2018

Komende zaterdag staat SKF een uitwedstrijd te wachten tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Een wedstrijd tussen de twee minst gepasseerde ploegen in de poule.

HKC heeft echter aanvallend veel meer slagkracht, zo blijkt uit de uitslagen tot nu toe. In ronde 1 winst op Wit Blauw (18-25), afgelopen weekend winst op DOS (W) 29-18.

Op voorhand kan dus gesteld worden dat het voor de Veenendalers een lastig duel gaat worden, want HKC is een kwalitatief sterke en fysieke ploeg. De ploeg kan gerust tot titelfavoriet gebombardeerd worden, met in de gelederen de boomlange Eliza Roest, afgelopen jaar nog zeer verdienstelijk met KCC/SO natural in de Korfbal League spelend. En daar blijft het niet bij, ook schutter Corné Troost heeft jarenlang op het hoogste niveau gespeeld in de PKC-selectie. En veel andere spelers van HKC hebben hun jeugd bij PKC doorlopen, zij waren vaste klanten op jeugd-NK’s. HKC coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen proberen de druk zoveel mogelijk bij hun ploeg weg te houden door te stellen dat een top-3 positie het doel is.

SKF is erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. In deze decembermaand is SKF allesbehalve van plan om cadeautjes te gaan weggeven, de duels zullen hard aangegaan worden en als de Veenendalers een hoog rendement halen uit doorbraken en opgelegde kansen rond de korf, dan gaat het zeker een spannend duel worden.

Het arbitrale duo Alwin Wolfgang en Justin van Mourik zal om 16:15 uur de wedstrijd influiten. De locatie waar de degens gekruist worden, is sporthal Het Dok te Hardinxveld-Giessendam. SKF hoopt op veel support vanuit Veenendaal, komt allen!

Toon overzicht