Voorbeschouwing Nova-SKF

07-02-2019

Aanstaande zaterdag speelt SKF in De Bilt tegen het Bilthovense Nova. Nova is nog puntloos, maar dat wil niet zeggen dat het een makkelijke avond wordt.

Nova is dus hekkensluiter. Minst gescoord, meeste tegen, nog geen punten. Waar Nova wel koploper in is, is het aantal wissels. De ploeg wisselt gemiddeld 6x per wedstrijd, waar maximaal 8 wissels zijn toegestaan. Coach Tom Rickli zien we dus waarschijnlijk weer druk in de weer met wisselbriefjes.

Nova, afkomstig uit Bilthoven, speelt de thuiswedstrijden echter in het nabijgelegen De Bilt. In de H.F. De Witte hal, een echte retro hal. Het vorige duel in Veenendaal eindigde in 20-16, na een ruststand van 10-3! SKF kreeg het moeilijk en heeft dus nog iets goed te maken, maar zal ook revanche op zichzelf willen nemen na afgelopen zaterdag.

Opvallend feit: Nova heeft in december maar liefst 3 dames uit de selectie tegelijkertijd zien wegvallen, allen vanwege zwangerschap.

Nova ("rijzende ster") doet haar naam eer aan, de ploeg speelt met veel energie en dat leidt tot spontane uitbarstingen gedurende de wedstrijd, zowel buiten als binnen de lijnen. Fanatiek uitverdedigen, uitbundig juichen voor iedere goal ongeacht de stand, en zoals gezegd een bevlogen wisselbeleid.

Dat voor SKF zaterdag ruimte gaat komen, dat zal een gegeven zijn gezien het niveauverschil. Aan SKF om geduld te bewaren en de juiste kansen te selecteren.

De laatste tijd zijn Sarah v.d. Meer en Sytse de Jong op schot, dat zal voor SKF een wapen zijn om de scores flink op te schroeven. In de vorige wedstrijd startte Sytse de Jong langs de kant en viel hij kort in: 1 schot, 1 goal. Dat belooft wat.

SKF kan goede zaken doen, bij winst staat SKF nog steviger in de middenmoot.

Aanvang 18:00 uur. Komt allen!!!

Toon overzicht