Waarschuwing voor eikenprocessierups

13-06-2019

Van Sportservice Veenendaal ontvingen we onderstaande waarschuwing. En hoewel er geen eiken direct rondom onze velden staan, delen we hem toch.

Beste mensen,

Ook dit jaar is de eikenprocessierups weer gesignaleerd. Mogelijk ook op / rondom jullie sportparken.

Bestrijding
De eikenbomen op de sportparken waar de eikenprocessierups is geconstateerd, zijn preventief behandeld en zijn bespoten met een milieuvriendelijke oplossing van water en gist. Daar waar de eigenprocessierupsen binnen handbereik zijn, zijn de bomen gemarkeerd met een lint.

Informeren leden
Het in aanraking komen met de haartjes van de eikenprocessierups kan tot vervelende klachten leiden. Contact met de eikenbomen moet in deze periode zoveel mogelijk worden vermeden. Bij deze het verzoek om jullie leden hierover te informeren.

Meer informatie over de klachten die aanraking met de eikenprocessierups kan veroorzaken en hoe deze te behandelen is onder meer te vinden op de website van Sportzorg.nl.

Toon overzicht