Wit-Blauw/Green Organics net te sterk voor SKF

29-01-2019

SKF is er net niet in geslaagd het rechtstreekse duel om de derde plaats te winnen. Onder de rook van Kampen trok thuisploeg Wit-Blauw/Green Organics met 27-26 nipt aan het langste eind.

Via Sytse de Jong maakte SKF meteen de 0-1 en eigenlijk had het direct 0-2 en 0-3 moeten worden. Mentaal was Wit-Blauw/Green Organics al snel rijp voor een time out. Maar SKF maakte de goal niet. En dus werd het geen 0-3, maar 4-1 en was SKF rijp voor een time out. SKF leek onder de indruk de entourage: een fysiek spelend Wit-Blauw/Green Organics en een roerig publiek. De time out kwam er uiteindelijk bij 11-6 waarin coach Brink de ploeg op het hart drukte op het eigen spel te focussen. En dat had effect, bij rust had SKF de tegenstander weer in het vizier, 14-13.

In de rust werd die boodschap, focus op jezelf, nog maar eens benadrukt. SKF maakte gelijk en begon het initiatief naar zich toe te trekken. Dat resulteerde zelfs in een kleine voorsprong. Maar Wit-Blauw/Green Organics wist continu, vooral met verre schoten, te pareren. Een gat van 2 punten zou beslissend kunnen zijn, maar het lukte SKF niet om dat gaatje te slaan. Wit-Blauw/Green Organics deed dat uiteindelijk wel, twee punten verschil in Kampens voordeel met nog ruim 3 minuten op de klok. Opnieuw een time out voor SKF. De geelblauwen kwamen nog 1 keer dichterbij, kregen nog een laatste aanval en een opgelegde kans voor de gelijkmaker. Maar het zat er niet in. Eindstand 27-26.

Brink na afloop: “Een punt was vanuit SKF-optiek gezien terecht geweest, er had zelfs meer ingezeten. Aanvallend prima gedaan, 26 goals en over veel schijven dreigend. Verdedigend hebben we Wit-Blauw/Green Organics niet genoeg onder druk kunnen zetten. Een spannende wedstrijd zoals het neutrale publiek graag zou willen zien. Helaas voor SKF met lege handen.”

Dit resultaat betekent dat de top-3 voorlopig even uit beeld is. De positie in de middenmoot is nog stevig. Komende weken zijn weer overwinningen nodig om dit zo te houden.

Scores SKF: Bram Grijzenhout 5, Carly Matser 5, Daniël van Munster 4, Sytse de Jong 4, Sarah v.d. Meer 3, Björn Hubers 3, Vera van Ekris, Tessa v.d. Bos.


Toon overzicht

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS