Cruciale overwinning voor SKF

05-02-2018

SKF behaalde zaterdag een cruciale 20-21 overwinning op directe concurrent Fiks. SKF won voor het eerst dit zaalseizoen een uitduel en verkleinde het gat met de veilige zesde plaats tot 1 punt.

De belangen voor beide ploegen waren vooraf groot. En dat was te merken in de eerste helft. De spanning zat er bij beide ploegen op en dat leidde tot een doelpuntarme eerste helft. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar na de 5-6 was het Carly Matser die met een doorloopbal de 5-7 maakte en daarmee SKF voor het eerst op 2 punten voorsprong zette. Coach Steven Brink na afloop: “Dat gaf SKF een mentale boost. Zo bleek wel na rust, want direct scoorde SKF tweemaal, 5-9. En SKF wist door te stoten naar 12-17.”

In deze wedstrijd had dit eigenlijk de beslissing moeten zijn, maar vooral via de sterke dames knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en bij 20-20 was het weer gelijk. Aanvoerder Daniël van Munster maakte 3 minuten voor tijd de 20-21 waarmee de spanning tot grote hoogte steeg. Vervolgens werd er niet meer gescoord, totdat Fiks 5 seconden voor het einde van de wedstrijd een in de ogen van SKF zeer dubieuze strafworp kreeg toegewezen, wat tot flink wat commotie langs de zijlijn leidde. Fiks wist dit buitenkansje echter niet te verzilveren, waarna de nipte overwinning voor SKF een feit was.

En daarmee pakte SKF uiterst belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Nummer laatst Sporting Trigon staat met nog 3 duels te gaan 6 punten achter en is zo goed als zeker de rechtstreekse degradant. SKF verkleinde het gat met Fiks, de nummer 6, tot één punt, maar zag ook het verliezende Sparta (Zw) weer binnen schootsafstand komen. De achterstand op die ploeg bedraagt 2 punten, met het onderlinge duel in Zwolle nog op de agenda.

Komende zaterdag ontvangt SKF om 20:00 koploper Oost-Arnhem.

Scores SKF: Daniël van Munster 5, Sytse de Jong 4, Ilse van Ekris 4,  Tessa van den Bos 2, Björn Hubers 2, Bart Mast 2, Carly Matser, Vera van Ekris.

Onderstaande foto via OnlineVallei.nl.


Toon overzicht

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS