Kampioenschap en promotie voor SKF

03-06-2019

SKF vierde afgelopen zaterdag het kampioenschap in de Overgangsklasse A en daarmee de promotie terug naar de Hoofdklasse. SKF won in eigen huis met 21-18 van HKV/Ons Eibernest en zag de enig overgebleven concurrent DOS (W) punten verspelen. Daarmee was de titel een feit.

Om deze zaterdag al de titel te pakken, was SKF afhankelijk van concurrent DOS (W). SKF moest een beter resultaat halen dan DOS (W) om kampioen te worden, een scenario dat coach Steven Brink vooraf al als heel reëel beschouwde. DOS (W) zit in een iets mindere fase en speelde de lastige uitwedstrijd bij Unitas/Perspectief. Uiteraard was het wel zaak dat SKF de eigen wedstrijd zou winnen tegen het tegen degradatie vechtende HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Wat dat betreft was er de eerste helft geen vuiltje aan de lucht. Bij rust leidde SKF met 14-9, een marge die eigenlijk al veel groter had kunnen zijn. En met gunstige berichten over de tussenstand in Harderwijk, leek SKF op rozen te zitten.

De tweede helft kantelde de wedstrijd echter. SKF scoorde lange tijd niet meer en zag de Hagenaars langszij en zelfs op voorsprong komen, 14-15 en later 15-17. Voor Steven Brink aanleiding een time-out te nemen om de ploeg weer op scherp te zetten. Dat had effect, SKF herpakte zich. De geelblauwen repareerden de schade en liepen weg naar 21-17. Daarmee was de wedstrijd in Veenendaal gespeeld, al maakte HKV/Ons Eibernest nog de laatste. Eindstand 21-18 en daarna was het wachten op het verlossende bericht uit Harderwijk. Dat kwam al snel, 12-12 was daar de eindstand, en daarmee was het kampioenschap en de promotie voor SKF.

Een mooie prestatie waarmee SKF op het veld, na twee jaar Overgangsklasse, weer terug is op het niveau waar de vereniging zich graag ziet acteren. En een mooi afscheidscadeau voor vertrekkend coach Steven Brink. Een kampioenschap dat uiteraard uitbundig werd gevierd door spelers, staf en supporters!

SKF sluit de competitie op 15 juni in Westbroek af tegen DOS (W). Een wedstrijd die nu nergens meer om gaat, al zal SKF ongetwijfeld de ongeslagen status van dit tweede deel van het veldseizoen willen behouden.

Scores SKF: Sarah v.d. Meer 6, Sytse de Jong 5, Tessa v.d. Bos 2, Björn Hubers 2, Carly Matser 2, Daniël van Munster 2, Vera van Ekris 2.

Veel foto's zijn te vinden in het Facebookalbum.

Toon overzicht