Reko's gedeeld vierde op toernooi DVO

13-04-2019

Ook dit jaar deden de Reko's van SKF weer mee aan het jaarlijkse toernooi van DVO. Met twee nederlagen en drie gelijke spelen moest SKF genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats.

Ondanks een grote groep Reko's (meer dan 20 leden) was het schrapen om een compleet team op de been te kunnen brengen. Met precies vier dames (Hennie, Marijke, Geraldine en Mariska) en slechts drie heren (Corné, Roelof en invaller vanuit SKF 6 en schrijver dezes Ronald) vertrok de ploeg iets na half tien richting Bennekom. Later sloot ook Lianne nog aan. De eerste wedstrijd was meteen om 10 uur, dus veel tijd om warm te lopen was er niet meer.

Elke wedstrijd moest dus een heer van één van de tegenstanders worden "geleend" waartoe SKF een fraai retro SKF-shirt had meegenomen. Bij deze bedanken we dus de heren van DVO, Synergo en kv Zetten die bereid waren een wedstrijdje met ons mee te doen. In ruil daarvoor stelde SKF Mariska beschikbaar voor een potje met Synergo, dat op dat moment nog niet compleet was.

SKF speelde deze zaterdag met vaste vakken. In het ene vak Hennie, Mariska, Corné en Roelof, in het andere vak Geraldine, Marijke, Ronald en de "gastheer". Lianne zou de minuten die ze maakte ook in dat vak meedoen.

De eerste wedstrijd was meteen tegen DVO 1. Al snel bleek dat er veel korfbalervaring in die ploeg zat, een pittige tegenstander dus. Snel 2-0 achter, Ronald trok de stand gelijk, weer achter, nogmaals gelijk via Mariska, maar daarna bleken de groenwitten toch te sterk, 5-3.

Daarna een lange pauze, waarna kv Zetten de tweede tegenstander was. Mariska kende ze al, die had met Synergo ook al tegen ze gespeeld. Als zoveel wedstrijden dit toernooi (de verschillen tussen de ploegen waren klein), ging het gelijk op. Mariska, Marijke en Ronald scoorden, maar Zetten zette daar ook drie goals tegenover. Uitslag 3-3, het eerste punt in de pocket.

De volgende tegenstander was het Utrechtse Synergo. Wederom een spannende wedstrijd, waarin Mariska buitengewoon op schot bleek, ze maakte de eerste drie treffers voor SKF. Maar vlak voor tijd stond SKF nog 3-4 achter, waarna schrijver dezes toch nog voor de gelijkmaker tekende.

Vervolgens stond DVO 2 op het programma. SKF ging voor de winst, maar het kwam er weer niet van. Een achterstand werd wel goedgemaakt, maar wederom moest met een gelijkspel genoegen worden genomen. Doelpunten deze keer van Mariska, de "gastheer" en Hennie.

Daarna een lange pauze, waarin SKF in de kantine de eerste helft van de juniorenfinale in de Ziggo Dome keek. Unitas was de laatste tegenstander, maar SKF leek zich niet meer in gang te kunnen trekken. Met name aanvallend was het onder de maat deze laatste wedstrijd, hoewel Roelof nog wel een fraai doelpunt maakte. Uitslag 1-5.

Twee nederlagen, drie gelijke spelen. Met name in die drie gelijkgespeelde wedstrijden had er meer in gezeten. Gedeeld vierde uiteindelijk, in een veld van 6 ploegen. Met als prijs traditiegetrouw een krentenbrood.

Een geslaagde dag, volgend jaar weer!

Toon overzicht