Restje zaal en start veld voor SKF 6

07-04-2019

De vaste verslaggever van SKF 6 heeft een beetje verzaakt de laatste weken, dus bij deze een kleine inhaalslag. Het slot van de zaalcompetitie en de start van de veldcompetitie.

Een aantal weken terug was SKF 6 volop in de race om plek 3 in de eindrangschikking, maar die ambitie kon in de laatste drie wedstrijden de prullenbak in. Drie nederlagen op rij, opvallend genoeg alle drie met 15-13, maakten dat het zesde genoegen moest nemen met plek 4.

Het gevoel bij die nederlagen was niet hetzelfde. Eerst werden twee uitwedstrijden verloren van Animo 6 en KCD 3. Alle respect voor de tegenstanders maar zij eindigden gedeeld laatste. Die wedstrijden hadden absoluut niet verloren mogen worden. Die twee nederlagen zorgden ervoor dat SKF 6 de aansluiting met nummer drie Tweemaal Zes 5 definitief verloor.

Tot slot speelde het zesde afgelopen woensdag nog een inhaalwedstrijd in eigen huis tegen kampioen Woudenberg 5. Een jong team, dat met twee vingers in de neus kampioen werd. SKF legde ze echter het vuur na aan de schenen, kwam na een aanvankelijke achterstand zelfs nog op voorsprong en verloor uiteindelijk, in dit geval, slechts met 13-15. Een prima afsluiting van de zaalcompetitie.

Zonder ook maar een minuut op het kunstgras te hebben gestaan, volgde deze zaterdag een oefenpotje buiten tegen MIA 9, lekker in het zonnetje. Geen onbekende, in de zaal was het twee keer heel spannend, thuis 10-10, uit nipte winst, 6-7.

Ook in deze oefenwedstrijd was het spannend, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. SKF moest duidelijk nog wennen aan de buitenomstandigheden en keek halverwege de eerste helft tegen een 6-0 achterstand aan. Voor rust wist SKF toch nog twee keer de korf te vinden, 7-2 halverwege.

Na rust een ander beeld. Met traditiegetrouw veel nieuw bloed in de ploeg, kwam SKF terug tot op twee punten. Daar bleef het een tijdje op hangen, maar in de slotfase werd toch een gelijkspel uit het vuur gesleept. En ook al was het slechts een oefenpotje, toch lekker om nog gelijk te komen.

Op 20 april begint de veldcompetitie. Tegen Kesteren3, EKCA/CIBOD 5 en Zetten 2. Als altijd zijn de ambities groot en gaat SKF 6 voor de kampioensschaal!

Toon overzicht