SKF alleen op kop na winst op Nieuwerkerk

16-04-2018

Na de winst op medekoploper Nieuwerkerk afgelopen zaterdag, staat SKF nu alleen op kop in de Overgangsklasse B. SKF sloeg een ruim gat in de eerste helft (14-6 ruststand) maar zag Nieuwerkerk in het tweede bedrijf nog bijna langszij komen. Uiteindelijk bleven de geelblauwen net aan de goede kant van de score: 22-21.

SKF schoot flitsend uit de startblokken tegen een Nieuwekerk. Bastian van Essen opende de score en dat was geen toeval. Beide selecties kennen elkaar goed, op een aantal posities hadden beide ploegen elkaar stevig in de tang. Juist de voor Nieuwerkerk onbekendere spelers Carly Matser en Bastian van Essen wisten deze wedstrijd samen tot 11 goals te komen. Daar had Nieuwekerk geen antwoord op, de ploeg hield vast aan het plan om op de andere posities de druk hoog te houden. Van Essen maakte zelfs 4 goals uit slechts 5 pogingen in de beginfase. SKF nam een ruime voorsprong, 14-6 bij rust.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Nieuwerkerk knokte zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Bij SKF zat het in deze fase niet mee in de afronding. Zo kon het direct na rust al op 15-6 komen, maar deze opgelegde kans werd niet verzilverd. In de eindfase werd het daardoor onverwacht nog spannend. Maar met 22-21 ging de overwinning toch nog, en terecht, naar SKF.

SKF is nu alleen koploper in de Overgangsklasse B. Fiks volgt op 1 punt, Nieuwerkerk op 2 punten. Komende zaterdag wacht SKF een verre uitwedstrijd tegen Swift in Middelburg, Zeeland.

Foto OnlineVallei.nl. Meer foto's in het verslag op verslag op OnlineVallei.nl.

Scores SKF: Bastian van Essen 6, Carly Matser 5, Bart Mast 3, Vera van Ekris 3, Tessa van den Bos 2, Daniël van Munster 2, Bram Grijzenhout.

Toon overzicht