SKF handhaaft zich in Overgangsklasse

18-03-2018

In een bomvolle Ovvo-hal in Maarssen heeft SKF zich in een beslissingswedstrijd gehandhaafd in de Overgangsklasse. De ploeg van coach Steven Brink was met 20-17 te sterk voor Antilopen/Lancyr Deelen uit Leusden.

In Maarssen werd SKF gesteund door enorm veel SKF-supporters in geelblauw. Bij het oplopen veel viltjes en shooters, mascotte Vespa was aanwezig, kortom, de toon was gezet in het voordeel van SKF.

Bij SKF maakte Bastian van Essen zijn basisdebuut vanwege buitenlandverplichtingen van Björn Hubers. De gezusters van Ekris stonden in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden ieder in een vak. Bij Antilopen koos coach Ruud van de Hoef, Veenendaler en voormalig SKF-er, er voor om al hun lengte in één vak te stoppen.

De toss werd gewonnen door aanvoerder Daniël van Munster. SKF nam de bal uit en denderde voortvarend uit de startblokken, 3-0. De 4e was in de maak, maar de goal viel aan de andere kant, 3-1. Vanaf dat moment ontstond een vooral spannende wedstrijd. Antilopen paste al snel de eerste wissel toe, waarna er later in de wedstrijd nog vele zouden volgen.

De 9-6 voorsprong bij rust was alleszeggend: veel spanning, weinig doelpunten, de ploegen hielden elkaar verdedigend in de tang. SKF wist het beste onder de druk uit te komen en creëerde meer kansen. De voorsprong had ruimer kunnen zijn.

Antilopen kwam na rust beter uit de kleedkamer. De Leusdenaren kwamen terug naar 14-14. Bij SKF had Michiel van Zanten zijn entree gemaakt voor Bastian van Essen. Dat pakte in eerste instantie verdedigend niet goed uit, want zijn tegenstander, slechts enkele centimeters kleiner dan de twee meter zeven lange van Zanten, steeg op dat moment boven zichzelf uit. Daarentegen won van Zanten z’n rebounds en dat bleek gaandeweg het duel van cruciaal belang.

Sytse de Jong lag aan de ketting bij aanvoerder Patrick Friebel. Zodoende kwam Bram Grijzenhout het veld in op zijn positie. Ook deze wissel was in eerste instantie verdedigend wennen, maar hierna maakte hij aanvallend verschil door van grote afstand goals te maken. Hier had Antilopen geen antwoord meer op. Bij 18-16 wist Antilopen nog de 18-17 eruit te persen, maar in deze allesbeslissende fase was het SKF dat het hoofd koel hield. De laatste aanval van SKF wist 2,5 minuut uit te spelen en te eindigen op 20-17.

Met dit resultaat degradeert Antilopen/Lancyr Deelen naar de Eerste Klasse. SKF handhaaft zich in de Overgangsklasse en kan van daaruit met een jonge en talentvolle ploeg weer gaan werken aan de eigenlijke ambitie, een terugkeer naar de Hoofdklasse.

Scores SKF: Daniël van Munster 8, Tessa van den Bos 3, Bram Grijzenhout 3, Carly Matser 2, Bart Mast, Ilse van Ekris, Bastian van Essen, Sytse de Jong.

Toon overzicht