SKF mag aan titel denken na winst op OWK

15-05-2019

SKF boekte deze zaterdag een zwaarbevochten overwinning op OWK. In Oostwolde werd het 14-15, nadat SKF aanvankelijk tegen een ruime achterstand aankeek.

In het hoge Noorden kende SKF een valse start op een veld van ouderwets groot formaat. De ploeg kwam in de beginfase met 6-0 achter. Coach Steven Brink was gedwongen een time-out te nemen en die pakte goed uit. Direct kwam ook SKF op het scorebord en de geelblauwen kwamen terug tot 6-4. Dat OWK voor rust toch weer wat afstand nam, was dan ook een tegenvaller. Met 9-5 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft knokte SKF zich terug in de wedstrijd. Coach Brink maakte maximaal gebruik van zijn wisselmogelijkheden (liefst 8 wissels) om daar waar spelers aanvallend dan wel verdedigend niet op hun scherpst waren, vers bloed te brengen. SKF vocht hard voor een resultaat, OWK speelde niet gevarieerd genoeg en uiteindelijk gingen de punten toch nog mee naar Veenendaal. Uitslag 14-15.

Brink na afloop: ”Gevochten voor de punten. Belangrijk in deze fase van de competitie dat we ook dit kunnen laten zien.”

Met nog 4 wedstrijden te gaan is SKF koploper met een gaatje van twee punten naar de nummer 2 DOS (W) en drie punten naar nummer 3 Unitas/Perspectief. De andere ploegen staan op een te grote achterstand om zich nog in de titelstrijd te mengen. En dus mag SKF langzaam aan een kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse gaan denken. Om dat te bereiken zal er echter nog 4 wedstrijden vol gas gespeeld moeten worden. Zo speelt SKF in het competitierestant nog uit tegen beide directe concurrenten.

Komende zaterdag ontvangt SKF om 15:30 het eveneens Groningse Nic.

Scores SKF: Daniël van Munster 5, Vera van Ekris 3, Bram Grijzenhout 2, Sytse de Jong 2, Sarah v.d. Meer, Björn Hubers, Yorn van Kleij.

Toon overzicht