SKF pakt thuis volle buit tegen Nova

05-12-2018

Na de valse start vorige week tegen De Meeuwen, wist SKF in eigen huis nu wel de winst te pakken. Na een vooral sterke eerste helft, werd promovendus Nova met 20-16 verslagen.

SKF was erop gebrand om voor eigen publiek de eerste punten te pakken dit zaalseizoen. De ploeg kende vooral verdedigend een erg sterke start. Bij rust was een behoorlijk gaatje geslagen, 10-3. De eerste helft was eenrichtingsverkeer richting de Bilthovense korf, dus er was geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

De tweede helft zou slechts een formaliteit zijn waar het de overwinning betrof. Met 12-4 en 14-7 tussenstanden was het de vraag wanneer SKF gas bij zou geven om te werken aan een winst met dubbele cijfers. Bij SKF slopen echter slordigheidjes in het spel, zo werd na het onderscheppen van de bal een fout gemaakt bij het opbrengen, hetgeen resulteerde in 4 vrije Nova-spelers bij de korf, en dus een goal. Bij Nova kwam er geloof en hoop, hoe ijdel deze ook was, voor een stunt in de SKF-hal. De ploeg putte hier moed uit en hun rendement schoot omhoog. De wedstrijd is echter geen moment echt spannend geworden al sloop Nova zienderogen dichterbij. SKF bleef doorgaan met scoren waarna met 20-16 de wedstrijd beëindigd werd.

Coach Brink was tevreden:  “Op het laatste kwartier na spelen we een prima pot en komen we de afspraken na.” Voor Thijs van Ginkel was er zijn basisdebuut en met 3 goals had hij ook een aandeel in de score van SKF.

Komende zaterdag wacht SKF de uitwedstrijd tegen HKC in Hardinxveld-Giessendam. HKC won beide wedstrijden tot nu toe en is op doelsaldo koploper.

Scores SKF: Yorn van Kleij 6, Bram Grijzenhout 4, Thijs van Ginkel 3, Sarah van der Meer 2, Daniël van Munster 2, Vera van Ekris 2, Sytse de Jong.

Toon overzicht