SKF sluit eerste helft veld af met winst

29-10-2018

SKF heeft de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten met winst. In Ruinerwold was SKF met 19-24 te sterk voor KIOS.

De uitwedstrijd tegen KIOS was, nog voor de zaalcompetitie, de eerste terugwedstrijd. In de openingsronde had SKF in eigen huis relatief eenvoudig gewonnen van KIOS, 19-11, een score die nog hoger had kunnen uitvallen. KIOS in Ruinderwold is echter een ander verhaal, zo wist de ploeg bijvoorbeeld te stunten tegen DOS (W) met een gelijkspel.

Daniel van Munster was nog geblesseerd. Naast Ilse van Ekris en Sytse de Jong zaten Tygo Ockerse en Machteld Stolk uit de junioren A1 op de bank. SKF startte sterk. Via een strafworp op 0-1, mogelijkheden om op 0-2 te komen, maar KIOS wist toch gelijk te komen, 1-1. Het spel werd echter gemaakt door SKF en de ploeg drukte door naar 1-4. Vanaf dat moment leek het te makkelijk te gaan en de absolute scherpte vervloog, wat KIOS de ruimte gaf om beter in hun spel te komen. De 1-4 werd 4-4 en zelfs 7-4. Bram Grijzenhout wist via een afstandsschot deze opmars een halt toe te roepen, 7-5. In deze periode werd ook Sytse de Jong ingebracht op de positie van Peter van de Weetering, voor meer reboundkracht. Gaandeweg de wedstrijd werd dit duo een aantal keer heen en terug gewisseld. SKF pakte de draad weer op waar het gebleven was, binnen no-time 7-8. Bij 9-9 stonden de ploegen voor het laatst naast elkaar qua score. Nog voor rust wist SKF weer een gaatje te slaan van 2 goals, 10-12.

Aanvallend doorpakken en scherpte houden, dat zou genoeg moeten zijn voor de overwinning. Direct na rust moest SKF een tegentreffer incasseren, 11-12, maar dit was het laatste echte wapenfeit van KIOS. SKF liep uit naar 12-17. Ilse van Ekris, ingebracht voor Carly Matser, zorgde ook bij de dames voor meer reboundkracht, waarna SKF doordrukte naar 13-20. Met de wedstrijd in de knip was er ook ruimte om de junioren Machteld Stolk en Tygo Ockerse speelminuten te geven. Ockerse wist bij zijn debuut in SKF 1 nog tot scoren te komen. Eindstand 19-24.

Coach Steven Brink was na afloop tevreden over de wedstrijd en de eerste helft van het veldseizoen: “Veel goals gemaakt, positief. Ook deze wedstrijd gebleken dat vanaf de kant spelers goede inbreng hebben op de wedstrijd. Vandaag de dag is een korfbalteam meer dan slechts 8 spelers. Het is een selectie die het samen doet, en dat straalde er deze zaterdag aan alle kanten vanaf!”

Na 8 van de 14 speelrondes is SKF nu tweede, met 1 punt achterstand op DOS (W), en 1 punt voorsprong op Unitas/Perspectief. Brink nogmaals: “De onderkant is ver weg, dus SKF kan zich na de zaal volledig focussen op het bovenin blijven meedraaien. Wie weet kan het een mooi voorjaar worden, maar nu eerst de kicksen in het vet en op naar de zaal!”

Zaterdag 3 november speelt SKF de eerste zaaloefenwedstrijd. In de eigen SKF-hal is dan Meeuwen uit België, gecoacht door oud-SKF-coach Lion van Klooster, de tegenstander. Aanvang 19:30, toegang gratis.

Scores SKF: Yorn van Kleij 6, Bram Grijzenhout 5, Sarah van der Meer 3, Tessa van den Bos 3, Björn Hubers 2, Carly Matser 2, Peter van de Weetering, Ilse van Ekris, Tygo Ockerse.

Toon overzicht