SKF sluit zaalseizoen af met overwinning

01-04-2019

Afgelopen zaterdag speelde SKF de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Wit-Blauw. Dit onder toeziend oog van burgemeester Gert-Jan Kats.
SKF schoot scherp uit de startblokken en voordat de bezoekers uit Kampen het in de gaten hadden, had Sytse de bal al twee keer succesvol gelanceerd: 2-0. Van enige belangen met betrekking tot promotie of degradatie was geen sprake meer, dus stond alleen de eer van het winnen van deze wedstrijd op het progranna. Winst zou tevens betekenen dat SKF met een goed gevoel de overstap naar het veld zou gaan maken, want daar doet de ploeg nog volop mee om de prijzen.
 
Na de goede start wist SKF de scherpte vast te houden door ondermeer goals van Yorn. In een wedstrijd die door SKF met de nodige emotie werd gespeeld kon Wit-Blauw slechts volgen, maar nimmer langszij komen. Ook een time-out van de Kampenaren bracht de geel-blauwe brigade niet van haar stuk. De rust werd overtuigend bereikt met een royale voorsprong van 19-13. 

In de wetenschap dat Wit-Blauw nooit opgeeft, wist SKF dat het na de rust op dezelfde voet door moest gaan. Toch waren het de bezoekers die als eerste in het tweede bedrijf de korf vonden: 19-14. Een tegenvaller, maar SKF bleef rustig en scoorde net zo makkelijk. 
 
Het spelbeeld liet een aanzettend Wit-Blauw zien, maar ook een Veenendaalse ploeg die zich niet van de wijs liet brengen.  Tegen het einde van de wedstrijd werd het gaatje wat kleiner en bij een tussenstand van 27-25 dachten de bezoekers dat er wellicht nog wat te halen viel. SKF gooide de wedstrijd echter in het slot door een afstandsschot van Carly en de definitieve beslissing door Sytse: 29-25
 
Het publiek hoopte nog op een dertigste treffer, maar dat zat er helaas niet meer in. SKF sluit het seizoen af in het linkerrijtje. De ploeg heeft een aantal mooie wedstrijden gewonnen en wist zich ruim voor het slot van de competitie veilig te spelen. Was er halverwege het seizoen één wedstrijd meer gewonnen, dan had de ploeg in die periode wellicht bovenaan mee kunnen draaien.  HKC werd de terecht kampioen en promovendus NOVA degradeert naar 1e klasse. Nummer 7 KVA speelt komende zaterdag een beslissingsduel om handhaving tegen De Hoeve. 
 
SKF kijkt uit naar het veldseizoen, daar doet SKF na 8 wedstrijden nog volop mee voor het kampioenschap. Rest nog 6 potjes. 
 
Eerste competitieduel : 20 april, 1530 Groene velden. Tegenstander Antilopen.

Toon overzicht

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS