SKF walst in tweede helft over opponent heen

17-12-2018

Het zag er in de eerste helft, maar ook nog het begin van de tweede helft niet naar uit, maar uiteindelijk walste SKF in de tweede helft over DOS Kampen/Veltman heen. Het was dat de machine 7 minuten voor tijd stokte, anders waren de 40 doelpunten gehaald. Uiteindelijk bleek SKF met 34-25 te sterk.

Voor SKF was het het laatste duel van 2018 in een mooie ambiance met flink wat SKF-publiek maar ook een groepje supporters uit Kampen die aanvankelijk nog aardig van zich lieten horen. De beginfase was aftastend. Het eerste schot van Sytse de Jong was raak, 1-0, en dat bleek een voorbode voor veel meer van zijn kant. Tot 5-5 ging het gelijk op, waarna DOS Kampen/Veltman via zuivere schoten van met name de dames het initiatief nam richting 7-10. Een lastige fase voor SKF waarin kansen niet werden afgemaakt en de ploeg verdedigend gaatjes liet vallen. Na de 8-11 schoten de dames uit Kampen echter ineens niet meer zo zuiver, en de afvallende ballen bleken voor het met veel strijdlust spelende SKF. Carly Matser scoorde van afstand de belangrijke aansluitingstreffer, 10-11. Hierna kreeg DOS een makkelijk gegeven starfworp wat zorgde voor wat consternatie langs de zijkant. De doorgaans makkelijk scorende Iris van Bruggen bleek niet over de benodigde stalen zenuwen te beschikken en zij miste. Een mentaal breekpunt in de wedstrijd, want SKF (wie anders dan Sytse de Jong) maakte gelijk 11-11. Nog voor rust sloeg SKF vervolgens een klein gaatje van 3 punten, 16-13 halverwege.

Na rust bleek dat SKF nog niet van de Kampenaren af was. In de beginfase liep het bij SKF aanvallend nog moeizaam, maar had de ploeg de zaakjes verdedigend prima op orde. Bij 19-15 nam coach Steven Brink een time-out en bracht Bram Grijzenhout voor Yorn van Kleij. Daarna brak de periode aan waarin SKF een buitenaards rendement haalde. Alles wat richting korf ging, vloog er in. Bij 24-16 probeerde DOS Kampen/Veltman via een time-out nog om het tij te keren, maar SKF denderde op volle snelheid door naar 34-20! En er zat met nog ruim 7 minuten op de klok nog veel meer in het vat, maar de doelpuntenmachine haperde even plotseling als deze gestart was. SKF wist niet meer tot scoren te komen, en moest nog 5 tegentreffers op rij incasseren. Het voelde aan als een kleine tegenvaller, maar velen glimlachten dit weg met een blik op het scorebord.

Coach Steven Brink was na afloop vooral te spreken over het goede vervolg op de goede wedstrijd van vorige week. “Het plan was om hun spits Mathijs Bastiaans eraf te houden, hij was de afgelopen wedstrijden goed voor een derde van al hun goals. Bjorn Hubers was z'n mandekker en heeft dit fantastisch gedaan, zijn heer kwam als laatste voor het op het scoreformulier met 1 goaltje. Aanvallend was het zaak om de Kampers veel naar binnen op te zoeken, daar zijn ze kwetsbaar of er ontstaat veel ruimte in het voorveld, zo was de analyse. En dit heeft SKF, vooral bij de dames, erg goed gedaan. De SKF-dames scoren samen 18 veldgoals!”

SKF sluit het jaar daarmee goed af, veel goals, belangrijke punten. Nu op naar de Feestdagen. De volgende afspraak voor SKF is op zaterdag 12 januari, om 19:40 uit tegen DOS uit Westbroek.

Scores SKF: Sytse de Jong 13, Sarah van der Meer 9, Carly Matser 5, Tessa van den Bos 3, Yorn van Kleij 3, Vera van Ekris.

Onderstaand alle SKF-goals, natuurlijk met dank aan cameraman Ramon Pap.

Toon overzicht