SKF weer koploper na winst op Valto

08-05-2018

Op een zonovergoten sportpark De Groene Velden wist SKF afgelopen zaterdag te winnen van Valto, eindstand 21-18.

Tessa van den Bos opende met haar eerste schot de score, 1-0. Een goede start en de druk op Valto was gelijk hoog. Zo kon Iris de Raadt van Valto de bal niet kwijt op een medespeler, ze twijfelde en vervolgens werd ze afgefloten voor het lopen met de bal. Luttele seconden later wist SKF te scoren. Het was aanvoerder Daniel van Munster die zichzelf handig in de paalzone wist vrij te spelen, 2-0.

De druk die SKF gaf zag er goed uit, des te zuurder was het dat Valto toch uit een tweetal gelukkige situaties tot scoren wist te komen. Zo struikelde Daniel van Munster over een voet van een medespeler, waarbij zijn heer achter de korf tot afronding kon komen (2-1). En nadat Bram Grijzenhout de 3-1 had binnen getikt, was het de dame van Carly Matser die bij de vakwissel een sprint inzette naar het achterveld, en met een opportunistisch schot zette zij 3-2 op het scorebord. Deze tegengoal zetten Carly Matser overigens op scherp, want ze had de rest van de wedstrijd haar dame goed in de tang.

Gezien de manier van scoren van beide ploegen en het onderliggende spelbeeld kon het niet uitblijven dat SKF op enig moment een groter gat zou slaan. Toch bleef dit langer uit dan verwacht, want Valto wist zich terug te knokken van 5-3 naar 5-5, maar toen Bram Grijzenhout alweer zijn 3e treffer had genoteerd en Bart Mast scoorde, stond halverwege de 1e helft 7-5 op het scorebord. Dit spelbeeld zou hetzelfde blijven tot aan de 11-9. Vanaf dat moment scoorde Ilse van Ekris een schot van afstand, het was de eerste keer dat SKF een marge had van 3 goals. Tessa van den Bos bepaalde de ruststand op 13-9.

In de rust is aangestuurd om het gespeelde spel te continueren, maar het tegendeel gebeurde. Op andere posities werd de dreiging gezocht, kansen werden te snel of te slordig genomen, wat resulteerde in een 19 minuten durende doelpuntloze periode voor SKF. Bij 13-13 was de voorsprong verdampt en werd het zelfs 13-14. Inmiddels was A1-speler Micha Batenburg in het veld gekomen voor Daniel van Munster, hij moest voor nieuwe energie zorgen. In eerste instantie gaf dat aanvallend nog niet direct het gewenste resultaat, maar verdedigend wist hij veel druk te geven op zijn heer en zo had hij een aantal belangrijke steals. Door goed verdedigend werk werd de schade beperkt gehouden, hierna pakte SKF weer de draad op. Bram Grijzenhout scoorde de 14-14, niet veel later Tessa van den Bos 15-14 en Bastian van Essen maakte weer de 2 verschil, 16-14. Valto was nog amper bekomen of Micha Batenburg had de bal alweer onderschept, in de aanval erop was het wederom Bram Grijzenhout die kort bij de korf de 17-14 maakte.

Dat Valto door zou blijven strijden, wisten we nog van de vorige wedstrijd (22-26), en dat bleek ook nu het geval, want de Lierse formatie kwam terug naar 17-16. Bastian van Essen maakte van grote afstand en onder luid gejuich van het vele thuispubliek de 18-16, vervolgens werd hij direct gewisseld, want Corjan Guijt kwam binnen de lijnen om te zorgen voor meer reboundkracht. Valto spits Laurens Verbaan scoorde de 18-17, maar SKF wist weer direct de 19-17 op het scorebord te zetten. Met nog minder dan 4 minuten te spelen brachten de sterk spelende gezusters Van Ekris de genadeklap aan Valto. Want Vera van Ekris won in de verdediging een rebound duel van een Valto heer, en vervolgens wist zus Ilse van Ekris in de aanval van afstand te scoren, 20-17. In de laatste minuut werd aan beide kanten nog een strafworp gegeven door het goed leidende duo Remco Winter en Johan Abma, dit zette de eindstand op 21-18.

Met deze overwinning heeft SKF zich veilig gespeeld in de Overgangsklasse, maar de nog mooiere realiteit is dat SKF met de behaalde overwinning nu met 15 punten uit 11 wedstrijden koploper is. In deze poule is bewezen dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen en gezien de ranglijst staat er altijd wel iets op het spel. Een mooie ontknoping van deze competitie. Volgende week speelt SKF wederom in eigen huis, dan tegen het Scheveningse KVS/Maritiem.

Doelpunten SKF: Bram Grijzenhout 6, Tessa van den Bos 4, Bastian van Essen 3, Daniël van Munster 2, Bart Mast 2, Ilse van Ekris 2, Vera van Ekris 2.

Toon overzicht

Onzeclubwinkel