Vertrouwenspersoon

Waarom is een vertrouwenspersoon nodig binnen SKF?
Het is belangrijk dat de leden van SKF rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar flauw of raar over gedaan wordt. De vereniging moet immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Sporters die last hebben van (seksuele) intimidatie, pestgedrag of geweld, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefste tegen degene die het doet, maar als dat niet helpt of de sporter durft dit niet, dan kan hij of zij het beter vertellen aan iemand anders. Thuis of op de club. 

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon biedt in eerste instantie een luisterend oor bij zaken waar je niet makkelijk over praat. Het gaat hierbij voornamelijk om (seksuele) intimidatie, pestgedrag en/of geweld, maar er kunnen ook andere zaken zijn die je graag met iemand bespreekt die onafhankelijk is en die buiten de situatie staat. Een vertrouwenspersoon luistert, geeft raad, bemiddelt en kent de mogelijkheden om hulp te krijgen of een officiële melding te doen.  

Zit je zelf in een situatie waarbij je een vertrouwenspersoon kunt gebruiken? Maak je je zorgen om iets of iemand in de vereniging en wil je dit met iemand bespreken? Mail dan vertrouwenspersoon@skfkorfbal.nl en geef aan of je Didi of Bert wilt spreken. Je kan ook bellen naar 06-30376436 (Didi) of 06-53506522 (Bert).

Hieronder stellen de vertrouwenspersonen Bert en Didi zich kort voor.

 

Dag allemaal. Graag stel ik, Didi van den Bos, mij voor als een van de vertrouwenspersonen van SKF. Wellicht kennen jullie mij wel. Ik korfbal al sinds mijn 9e bij SKF. Naast dat ik korfbal een erg leuke sport vind, heeft de gezelligheid die ik altijd bij SKF gevonden heb (en nog vind) er toe geleid dat ik na al die jaren nog steeds lid ben. Inmiddels speel ik met veel plezier in SKF 3 en geef ik trainen aan de jongste jeugd, de kangoeroes. Ik ben maatschappelijk werker, dat komt goed van pas voor mijn rol als vertrouwenspersoon. Ik ben het daardoor gewend vertrouwelijke gesprekken te voeren. Als vertrouwenspersoon wil ik mij ervoor inzetten dat iedereen het bij SKF net zo naar zijn/haar zin heeft, als ik dat heb. Mocht er dus iets zijn, neem dan contact met mij op via de bovenstaande contactgegevens. Ik denk graag met je mee! 

 

Naast Didi wil ik, Bert Pol, me ook voorstellen als vertrouwenspersoon van SKF. Zelf speelde ik 30 jaar lang korfbal bij SKF, waar het plezier altijd voorop stond. Tegenwoordig ben ik niet spelend lid en ben ik vooral langs de zijlijn te vinden om m'n kinderen aan te moedigen. Plezier in korfbal staat bij alle teams centraal. Ik hoop dat ik als vertrouwenspersoon, waar nodig, mijn steentje kan bijdragen zodat iedereen dit plezier in de sport ook kan behouden. In mijn werk heb ik geleerd hoe belangrijk het is om problemen in vertrouwen te kunnen melden. Samen staan we sterker en kunnen we gaan zoeken naar oplossingen. Mocht er iets zijn, schroom niet om contact op te nemen via bovenstaande gegevens. Daar ben ik immers voor!

 

 

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS