Waarom is een vertrouwenspersoon nodig binnen SKF?
Het is belangrijk dat de leden van SKF rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar flauw of raar over gedaan wordt. De vereniging moet immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Sporters die last hebben van (seksuele) intimidatie, pestgedrag of geweld, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefste tegen degene die het doet, maar als dat niet helpt of de sporter durft dit niet, dan kan hij of zij het beter vertellen aan iemand anders. Thuis of op de club.

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon biedt in eerste instantie een luisterend oor bij zaken waar je niet makkelijk over praat. Het gaat hierbij voornamelijk om (seksuele) intimidatie, pestgedrag en/of geweld, maar er kunnen ook andere zaken zijn die je graag met iemand bespreekt die onafhankelijk is en die buiten de situatie staat. Een vertrouwenspersoon luistert, geeft raad, bemiddelt en kent de mogelijkheden om hulp te krijgen of een officiële melding te doen.  Omdat de functie van vertrouwenspersoon nieuw is bij SKF, gaan wij de komende tijd ook een aantal dingen uitwerken. Hierbij kan je denken aan pest-, gedrag en geweldsprotocollen, enz…

Zit je zelf in een situatie waarbij je een vertrouwenspersoon kunt gebruiken? Maak je je zorgen om iets of iemand in de vereniging en wil je dit met iemand bespreken? Mail dan vertrouwenspersoon@skfkorfbal.nl en geef aan of je Wouter of Rianne wilt spreken. Je kan ook bellen naar 06-13240404 (Rianne) of 06-23311478 (Wouter).

Hieronder stellen de vertrouwenspersonen Rianne en Wouter zich kort voor.

Graag wil ik, Rianne Thompson, me aan u voorstellen als een van de vertrouwenspersonen van SKF. Sommigen kennen mij misschien nog wel, wellicht nog als Rianne van de Goor. Vanaf jongs af aan heb ik bij DVO gekorfbald. Vanaf mijn 23e ben ik actief bij SKF. Momenteel speel ik met veel plezier in SKF 4. Ik woon in Scherpenzeel, ben getrouwd en heb 3 (binnenkort 4) kinderen. Ik werk als leerkracht op CBS De Pijler in IJsselstein. In mijn vak voer ik geregeld gesprekken met kinderen/ouders. Hierbij wordt van mij verwacht dat ik alles in vertrouwen aanhoor. Om deze gesprekken te voeren heb ik in mijn opleiding gesprekstechnieken aangeleerd. Wilt u een afspraak maken met mij als vertrouwenspersoon dan kan dat via bovenstaand emailadres of telefoonnummer.

Na Rianne wil ik, Wouter ten Caat, me ook graag aan u voorstellen als een van de vertrouwenspersonen van SKF. Vanaf mijn zesde speel ik met veel plezier korfbal. Ik ben begonnen bij K.V. Rigtersbleek uit Enschede (mijn geboorteplaats) en vanaf mijn negentiende speel ik bij SKF. Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in Ede. De twee oudste kinderen spelen inmiddels ook korfbal en aangezien ik ook nog speel zijn we met het hele gezin regelmatig in Veenendaal te vinden. Ik werk als technisch directeur bij een ingenieursbureau en in mijn functie wordt er verwacht dat ik, indien nodig, discreet en in vertrouwen kan handelen. De ervaring die ik hierin heb opgedaan kan ik meenemen in mijn rol als vertrouwenspersoon van SKF. Mochten er zaken spelen, schroom dan niet om mij te bellen of te mailen via bovenstaande contactgegevens.

Onzeclubwinkel