SKF B2 houdt kans op kampioenschap in leven

27-02-2018
Afgelopen zaterdag moest SKF B2 de wedstrijd spelen tegen Zwaluwen B1 uit Zevenaar. Het was voor allebei de ploegen de kans om kampioen te worden in de poule, als SKF zou winnen dan zou SKF al kampioen zijn, maar het zelfde gold ook voor Zwaluwen, bij een gelijkspel zou het nog niet gespeeld zijn want dan heeft SKF nog de kans om toch kampioen te worden op 10 maart in Voorthuizen tegen Spirit B2.

Aanval – Albert, Daan, Larissa, Marit
Verdediging – Maarten, Jens, Mirthe de Jager (C1), Esther
Wissels – Dianne (B3), Mirthe Thoutenhoofd (C1), Huseyin

Om 9:30 gingen we met z’n allen (op Rosanne en Thijne na want zij waren al op vakantie) richting Zevenaar waar we tegen Zwaluwen B1 moesten spelen en strijden voor het kampioenschap. Met het volop meegereisde enthousiaste thuispubliek begonnen wij de wedstrijd, het ging heel gelijk op maar SKF wist door de goal van Albert op de 0-1 te komen, snel daarna scoorde Daan de 0-2, daarna wist Zwaluwen te scoren 1-2, Maarten maakt de 1-3. Toen kwam Zwaluwen terug naar een 3-3 ruststand.

In de rust hebben we een peptalk gehad van Rick en Carly en van Fred Beumer die ons met Isa, Julia en Marjolein aan het steunen waren. We kwamen het veld weer op met veel hoop en moed na de peptalk van de trainers en Fred. We begonnen de 2de helft wel iets minder want na 10 minuten kwam Zwaluwen op 4-3, daarna scoorde Zwaluwen weer met de 5-3. Snel na de 5-3 scoorde Marit de 5-4, en met nog 15 minuten te spelen kwam SKF op een 6-4 achterstand.

Toen ging het snel: Esther scoorde de 6-5 en toen kwam SKF heel snel op een achterstand van 9-5, met nog 5 minuten te spelen ging SKF beter spelen. We pakten de ballen uit de lucht, we gingen beter werken voor de bal, en zo kwamen we in die 5 minuten op een 9-8 achterstand. Laatste minuut ging in, het vak van Albert in het aanvalsvak, laatste 30 seconden Daan vanuit de hoek van het veld schiet en scoort 9-9. Nog 20 seconden de verdediging pot dicht houden, Zwaluwen kreeg nog 1 goede kans maar maakte hem niet af, de lange bal van Albert richting Maarten, Maarten schiet maar vlak voor er geschoten wordt fluit de scheidsrechter af.

9-9 hele spannende wedstrijd, het is nog niet gespeeld. SKF moet 10 maart winnen van Spirit B2 om kampioen te zijn.

Scores: Daan (3), Maarten (2), Marit, Esther, Mirthe, Albert. Groetjes van SKF B2, Jens de Jager.

Foto's van de wedstrijd in het Facebookalbum.