SKF C1 zevende op NK

07-04-2019
Net als vorige jaar wisten de kanjers van de C1 het NK Zaalkorfbal 2019 weer te halen.

Dit keer hoefde er niet zo ver gereisd te worden, want het NK was te gast bij Korfbalvereniging Viking uit Wijk bij Duurstede. Een vaste kern supporters was meegereisd. Zij wisten een mooie tribune te claimen, die met behulp van vlaggen en spandoeken werd geconfisqueerd.Bij het oplopen werd het team getrakteerd op confetti. Daarna hield de burgemeester een korte toespraak. SKF werd hierin expliciet genoemd als de club uit de buurt.

Vervolgens volgden de poulewedstrijden. De eerste wedstrijd tribune te claimen, die met behulp van vlaggen en spandoeken werd geconfisqueerd. tegen Heerenveen werd met maar één puntje verschil nipt verloren. Vol goede moed begon het team aan de twee ander poulewedstrijden, maar ook daar bleek de tegenstand te sterk.

Wat restte was de troostfinale om de 7e en 8e plek. De tegenstander was, net als vorig jaar, de kampioen van de zaalcompetitie, PKC/SWKGroep uit Papendrecht. In de competitie waren beide wedstrijden geëindigd in een nederlaag voor SKF. Het zou dus weer een zware dobber worden, maar … vorig jaar had het team laten zien dat ze tot grootse dingen in staat waren.

De start was alles behalve hoopvol. Hoewel het team er alles aan deed en op zich prima speelde, lukte het gewoon niet. Balen. Na 12 minuten ging het team met een 8-2 achterstand de rust in. De peptalk van de coaches moest het tij doen keren. Net als in de eerste helft ging SKF er weer vol tegenaan. En nu wel met succes! Het ene punt na het ander werd gescoord. Twee minuten voor het eindsignaal was SKF inmiddels teruggekomen tot 8-6. Zou het dan toch nog kunnen?? JA zeker!!! Binnen twee minuten wist het team nog tweemaal te scoren. Eindstand van de officiële speeltijd 8 -8.

Dus volgde er een verlenging van tweemaal 5 minuten. Het onvoorstelbare gebeurde, binnen twee minuten kwam SKF voor te staan. En toen werd het spannend. Kansen over en weer, maar geen scores. SKF ging dus met 8-9 voorsprong de rust van de verlenging in. De tweede helft van de verlenging leek wel een uur te duren, zo spannend was het met kansen over en weer. Niks geen tijdrekken door SKF, gewoon snoeihard zoeken naar de tiende treffer. Maar helaas, …  die bleef uit en dus zat de hele tribune met samengeknepen billen op de bank. Groot was dan ook de ontlading toen eindelijk het eindsignaal klonk. De C1 had het weer gefikst, winnen van de kampioen uit de zaalcompetitie!!!  Wat een Kanjers4ever!

Op onderstaande foto de C1 met trainers op de onderste rij: Matthias, Yorn (trainer), Nicole (trainer), Mirthe, Julia, Naomi, Hester, Alana, Alieke, Levi, Rudger, Mika, Nathan.

Veel meer foto's zijn te vinden in het Facebook album.