C3 kampioen veldcompetie najaar 2017

09-10-2017
Er stond dit jaar aan het begin van de competitie een compleet nieuw team in de C3. Dit houdt in dat dat het ook best weer even wennen is, welke vakken spelen het fijnst, hoe moet je elkaar inspelen enz. enz.. Onder de bezielende leiding van Mark en Peter van de Weetering gingen Joram, Justin, Bastiaan, Tamara, Joanne, Julia, Janneke, Mette en Loise met veel enthousiasme aan de gang.

Na een fel bevochte winst tegen Wageningen uit (3-5), ging het seizoen goed van start. In de tweede wedstrijd kreeg de C3 de deksel op de neus en werd er thuis met 5-11 verloren van Arena. Tegen de nummer laatst van de competitie lukte het “net” om thuis de winst te pakken door de wedstrijd tegen DKOD met 8-7 te winnen. Hierdoor stond SKF C3 halverwege de competitie op een mooie tweede plek.

De tweede helft van de competitie werd begonnen tegen nummer "1" Arena waar thuis met dubbele cijfers van verloren was. Dit was letterlijk het kantelpunt in de competitie. SKF was gretig en het werd zichtbaar dat iedereen elkaar beter kon vinden. Het tempo ging omhoog en tot de 4-4 leek SKF tegenstander Arena goed te volgen. Daarna leek SKF gebroken en stond er op een gegeven moment een 8-5 op het scorebord in het voordeel van Arena. Fantastisch was het om te zien dat de koppies juist een standje omhoog gingen in plaats van naar beneden en SKF de tegenstander onder druk ging zetten met uiteindelijk een onverwacht goed eindresultaat van 9-9. En werd er vooral een grote mentale overwinning mee naar huis genomen.

In de wedstrijd tegen DKOD zette SKF die lijn mooi door en werden de punten relatief eenvoudig mee naar huis genomen door deze wedstrijd met 3-7 te winnen. Door onverwacht puntenverlies van Arena en door ook een sterke ontwikkeling van Wageningen bleek de laatste competitiewedstijd tussen SKF en Wageningen een echte finale! De winnaar zou zich Kampioen mogen noemen.

Onder het toeziend oog van veel familie werd enthousiast aan de kampioenswedstrijd begonnen. Het was al snel duidelijk dat Wageningen niets cadeau ging geven. Na een 2-0 voorsprong van SKF leek Wageningen goed te volgen en gingen we de rust in met een 3-1 voorsprong. Na de rust bleek maar weer wat voor een positieve invloed de trainers kunnen hebben. SKF leek vleugels te krijgen en snel werd de stand uitgebouwd naar een mooie 5-1 voorsprong. Niets leek het kampioensfeestje meer in de weg te staan! Maar toen begon de kampioensspanning op te spelen, de zenuwen sloegen toe en Wageningen wist zich te herpakken. Een indrukwekkende inhaalslag volgde en met nog 2 minuten spelen stond er een 6-5 op het scorebord. Ouders wisten niet meer waar ze het moesten zoeken, maar gelukkig bracht een fantastische aanval in de laatste minuut verlossing. De 7-5 ging door de korf, en het kampioenschap was een feit!

Namens alle ouders willen we de spelers en de trainers van harte feliciteren! De ontwikkeling die jullie samen hebben doorgemaakt in de afgelopen weken maken ons erg nieuwsgierig naar hetgeen nog gaat komen in de zaalcompetitie!

Onzeclubwinkel