SKF A1 ruim langs SCO A1

10-10-2017
De één na laatste wedstrijd voordat we de zaal in gaan was de thuiswedstrijd tegen SCO. SCO staat laatste in de poule en wij staan nog steeds tweede achter Avo. Om de druk op Avo te houden moest er gewonnen worden. We wisten dat we deze wedstrijd makkelijk konden winnen alleen moesten we dat nog wel even doen.

We begonnen goed aan de wedstrijd, kwamen 4-0 voor en dat probeerden we natuurlijk door te zetten. Dat ging alleen niet zo als gehoopt, SCO knokte zich letterlijk weer terug in de wedstrijd door zeer fysiek te spelen waar wij veel moeite mee hadden. SCO kwam terug tot 7-6 en het werd meer een wedstrijd tegen ons zelf dan tegen SCO. We gingen mee in hun spelletje en dat was precies wat ze wilden. We gingen niet meer uit van ons eigen spel en namen slechte kansen. Gelukkig herpakten we ons zelf en liepen we weer uit tot 15-9 wat ook de ruststand was.

In de tweede helft ging het een stuk beter, we gingen beter met de tegenstander om en we hadden de wedstrijd weer in eigen hand. We waren verdedigend sterk, we gaven veel druk en onderschepten veel ballen, waardoor we in de tweede helft maar twee doelpunten tegen hebben gekregen. Ook aanvallend ging het beter, we gingen beter met onze kansen om en kwamen uiteindelijk uit op een score van 31-11.

Na deze overwinning blijven we tweede staan, het verschil is nog steeds 2 punten met Avo en dus is het nog steeds mogelijk om kampioen te worden. Volgende week spelen we uit tegen Wageningen die we natuurlijk gewoon moeten en gaan winnen. Alle support is welkom!

Groeten van de A1,
Mathijs van Vessem

Scores: Bastian: 10, Micha: 8, Mathijs: 4, Thijs: 4, Machteld: 2, Jari: 2, Marleen: 1, Famke: 1.

Onzeclubwinkel