SKF A1 wint eerste wedstrijd van de zaalcompetitie

27-11-2018
Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: het begin van het zaalseizoen in de hoofdklasse. Iets waar we met z’n allen heel erg naar uitkeken. Na een goede voorbereiding met goede oefenwedstrijden was het zo ver.

Wij, SKF A1, vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse, reisden af naar Harderwijk voor de wedstrijd tegen Unitas A1. We wisten gelijk dat dit een hele belangrijke wedstrijd ging worden. Unitas speelde op het veld ook in de hoofdklasse maar had daar geen punten weten te pakken, dus was er op gebrand de eerste zaalwedstijd te gaan winnen.

We gingen goed en gedreven van start en maakten al heel snel de 0-1. Helaas volgde direct daarna de gelijkmaker, maar binnen een paar minuten stond het 1-4. Dit gaf ons een enorme boost en zelfvertrouwen. De kansen bleven komen en we schoten zuiver, maar Unitas ging ook scoren. Het verschil bleef steeds vier of drie doelpunten. Na 20 minuten was de stand 6-10 in het voordeel van SKF. Met een mooie voorsprong van 10-15 gingen we de rust in.

In de rust werd gezegd dat we vooral moesten doorzetten. We hadden een mooie voorsprong en die moesten we gaan uitbouwen. Dit wisten we te doen naar 12-18. Helaas kreeg Unitas meer kansen en kwamen ze terug op 17-20. Waar we al een beetje bang voor waren, gebeurde: Unitas ging meer scoren en kwam er beter in mede door het publiek. Het werd heel spannend toen het zelfs 19-21 werd. Toch bleven we knokken tot het eind en bouwde de voorsprong weer uit naar 20-24. Dit kon toch niet meer mis gaan… Maar Unitas bleef ook het vertrouwen houden en scoorde twee keer achter elkaar: 22-24. In de laatste 6 minuten de winst nog uit handen geven kon natuurlijk niet. Als team bleven we hard knokken en uiteindelijk werd er gewonnen met 23-26. We zijn super blij dat we met dit team deze prestatie hebben geleverd. Deze eerste punten zijn belangrijke punten in de zware poule met naast Unitas ook Dos’46 A1, Dalto A1, DVO A1, AVO A1, LDODK A1 en Oranje Wit A1.

Komende zaterdag speelt de A1 thuis tegen DOS’46 om 16:00. Dit is een goede ploeg met veel scorend vermogen: afgelopen zaterdag heeft dit team 36-22 gewonnen van Oranje Wit A1. Deze wedstrijd gaat dus zeker moeilijk worden. We hebben jullie steun en aanmoediging hard nodig, dus hopen jullie langs de lijn te zien.