SKF A1 wint uit van DOS’46 A2

02-10-2017
Met de A1 selectie reisden we af naar Nijeveen. Helaas geen lekker korfbalweer…: het regende en dit helaas bleef de hele wedstrijd zo . DOS’46 staat 5e in de poule, SKF 2e. Ons doel is om AVO te achtervolgen en om niet meer achterstand te krijgen dan de 2 punten achterstand die er was. Geen enkele ploeg die in onze poule speelt kunnen we onderschatten, dus we gingen er vol voor.

We gingen goed van start: vlak na het eerste fluitsignaal scoorden we de eerste. Helaas stond het na 2 minuten al weer gelijk. DOS’46 is een goede en fysiek sterke ploeg en we wisten zeker dat het dan ook geen makkie ging worden. 6 minuten later hadden we toch een mooie afstand genomen van 1-6.  Daarna kwamen ze alleen na wat mooie afstand schoten en korte kansen weer wat terug en werd het 3-7.

Nadat het 6-10 stond, halverwege de 1e helft, bleef het scoren bij ons uit en ging DOS’46 over tot de aanval. DOS’46 kwam langzamerhand terug in de wedstrijd en het werd 10-11. Het zou toch niet weer gebeuren dat we na een goede start de voorsprong uit handen geven?

Gelukkig herpakten we ons en kwam de overtuiging terug. Zo gingen we de rust in met 10-14.

De 2e helft werd goed begonnen en binnen een paar minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 10-16. Met een gaatje van 6 punten zou het niet meer mis mogen gaan. We bleven hard werken en strijden als team. De goals vlogen over en weer, maar we hielden de 6 punten voorsprong. Uiteindelijk werd er gewonnen met een mooie eindstand van 15-22.

We blijven nu op 2e plaats met 8 punten, achter AVO die won van de Flamingo’s en nu op 10 punten staat. Wageningen A1 en De Meeuwen A1 volgen ons met beide 6 punten. Het blijft dus spannend in onze poule.

A.s. zaterdag spelen we thuis tegen SCO om 12:30 uur en de 14e spelen we uit bij Wageningen om 11:30 uur. We hopen jullie langs de lijn te zien!

Groetjes namens de A1,
Desiree

Scores SKF: Matthijs 6, Rens 4, Bastian 3, Micha 3, Desiree 2, Famke 1, Annely 1, Thijs 1

Onzeclubwinkel