SKF A1 en Unitas/Perspectief A1 delen de punten

05-02-2019
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief A1 op het programma. Van de uitwedstrijd wisten we nog dat dit een goede ploeg is, al staan ze nog maar op 2 punten. We moesten ze zeker niet onderschatten.

In een goed gevulde sporthal begon na het voorstellen van beide teams de wedstrijd om 16:50 uur.

Wij openden gelijk met de 1-0, maar Unitas/Perspectief scoorde daarna direct. Tot de 3-3 gingen we gelijk op. In de fase daarna wisten we een voorsprong op te bouwen naar 5-3 en het werd 6-4. Helaas knokte Unitas/Perspectief zich terug, werden wij wat slordig en werd het 6-6. We kwamen weer voor naar 8-6 maar wederom kwam Unitas/Perspectief terug en werd het 8-8 en 9-9. Deze eerste helft kenmerkte zich door het gelijk op gaan.

Met 13-13 gingen we de rust in.

In de tweede helft wisten we op een voorsprong van 3 punten te komen met 20-17 en 23-20. Tot 25-22 wisten we dit vol te houden, maar daarna kwam Unitas/Perspectief weer terug en kwamen we weer gelijk. De slotfase was erg spannend, met over en weer kansen in de laatste paar minuten. We eindigden de wedstrijd in 25-25.

We hadden deze wedstrijd graag gewonnen, wat ook zeker niet onmogelijk was, zodat we de voorsprong op Unitas/Perspectief in de poule hadden kunnen uitbouwen. Helaas gebeurde dat niet, maar terugkijkend op de wedstrijd kunnen we wel concluderen dat het delen van deze punten misschien wel terecht was. Unitas verdedigde goed voor in tegenstelling tot wat wij hadden verwacht en scoorde goed mee.

Volgende week spelen we uit tegen de DOS’46 A1, de koploper in onze poule. We gaan er alles aan doen het ze heel moeilijk te maken en hopen natuurlijk dat we de punten mee terug gaan nemen. De 16e spelen we weer thuis, tegen Dalto, en hopen jullie dan allemaal te zien.