A2 kampioen na gelijkspel tegen DVO/Accountor A3

10-02-2018
SKF A2 greep deze zaterdag het kampioenschap en daarmee de promotie terug naar de eerste klasse. Het 17-17 gelijkspel tegen nummer 2 DVO/Accountor A3 betekende weliswaar na 11 opeenvolgende zeges het eerste puntverlies voor de A2, maar het was voldoende voor de titel.

En die titel werd gevierd! Eerst bij SKF, maar terwijl schrijver dezes dit stukje tikt, is hij verbannen naar boven omdat de huiskamer het decor is van het A2-kampioensfeestje. Helaas, en dat is toch een klein smetje op het feestje, zonder Julia. Zij liep in de wedstrijd na een ongelukkige val een spierkneuzing en scheurtjes in de spier op, moest naar de spoedeisende hulp en ligt intussen met pijnstillers in bed. Sterkte namens de hele A2 en supporters!

De A2 was compleet en begon de kampioenswedstrijd met Amber, Larissa, Jari en Jesper in de aanval en Esmee, Julia, Lars en Matthieu in de verdediging. Karlijn, Lotte en Hidde zaten op de bank. De tribune was behoorlijk gevuld en de jarige EBG zorgde zelfs voor trommels en geelblauwe vlaggen.

Een aantal spelers had vooraf al aangegeven best zenuwachtig te zijn. Veel A2-spelers speelden door de jaren heen steeds in het “tweede” jeugdteam: D2, C2, B2, A2. En dan speel je veelal op een niveau (eerste klasse) waarop je niet vaak kampioen wordt.

Die zenuwen verdwenen gelukkig al snel, geholpen door het scoreverloop in het begin. Jesper, Larissa en Julia schoten de A2 naar 3-0 en dat gaf vertrouwen. Maar vanaf dat moment begon DVO ook mee te doen. In Bennekom, waar de A2 pas in de slotfase de winst naar zich toe trok (14-16), was al duidelijk geworden dat DVO de belangrijkste uitdager van de A2 was, en dat bleek ook deze zaterdag. DVO bleek ook geleerd te hebben van die wedstrijd. Lars, toen uitblinkend met 7 doelpunten, kreeg deze zaterdag geen centimeter ruimte. Maar de A2 is gelukkig niet afhankelijk van 1 speler. Elke wedstrijd staat er wel iemand anders op, vandaag was dat, in ieder geval aanvallend, Jesper met 7 doelpunten. Maar ook Esmee en Larissa schoten er beiden gewoon 3 in. De A2 stond de hele eerste helft steeds aan de goede kant van de score, sloeg bij 9-5 even een gaatje van 4, en ging rusten met een 10-7 voorsprong.

In de tweede helft bleef het gaatje lang 3. Bij 15-11 drukte de A2 opnieuw door naar een verschil van 4 en heel voorzichtig kwam het geloof op de tribune dat de wedstrijd gespeeld was. Maar niets was minder waar. DVO knokte zich terug in de wedstrijd en kwam op 16-14. Coaches Christiaan en Daniël besloten te wisselen. Karlijn en Hidde kamen voor Esmee en Lars, maar DVO kwam terug tot 1 punt, 16-15. Bij die stand, met nog 8 minuten op de klok, liep Julia haar al eerder besproken blessure op. Lotte was haar vervangster en het nagelbijten op de tribune begon grote vormen aan te nemen. 16-16, Lars weer terug voor Hidde, DVO mist stip om voor het eerst op voorsprong te komen, 17-16 via Jari en uiteindelijk de 17-17. Geen overwinning, maar een gelijkspel volstond voor het kampioenschap. Dolle vreugde, en terecht, bij de A2. We zullen later vast nog wel eens uitgebreid op het zaalseizoen terugblikken, maar dat kampioenschap, met nog 2 ronden te gaan, is dik en dik verdiend.

En nu? Zaalcompetitie gewoon goed afsluiten, niet verslappen nu het kampioenschap binnen is. De A2 is het aan haar stand verplicht de laatste twee wedstrijden, uit tegen Wesstar A1 en thuis tegen Apeldoorn A1, gewoon ook nog te winnen.

Felicitaties aan de A2 van de vaste A2-verslaggever, maar natuurlijk ook van alle andere (groot)ouders, die vaak, ook bij uitwedstrijden, op de tribune zitten!

Scores A2: Jesper 7, Esmee 3, Larissa 3, Jari 2, Julia, Lars.

Onzeclubwinkel