A2 speelt slecht, maar pakt de punten tegen Regio ’72 A1

03-02-2018
Een oude sportwijsheid zegt dat, als je kampioen wilt worden, je ook je slechte wedstrijden moet winnen. En dat is precies wat de A2 deze zaterdag deed. Het wilde allemaal niet lukken zoals de ploeg wilde, maar de punten gingen gewoon mee terug naar Veenendaal.

Coach Christiaan was er gewoon bij, maar de ploeg kende verder wel wat personele problemen. Amber ontbrak vanwege studieverplichtingen, Julia was mee met SKF 2 en Jesper was mee met SKF A1. Daarmee bleef precies een basis van 8 over, Daniël en Jolieke uit de A3 waren mee als reserve. Larissa, Lotte, Jari en Matthieu startten in de aanval, Esmee, Karlijn, Hidde en Lars in de verdediging.

Thuis was het tegen Regio ’72 A1 allemaal wel heel makkelijk gegaan, ondanks mindere fases in die wedstrijd werd scorend de 30 gehaald, 30-11. Uiteraard was dat vandaag ook het doel. Coach Christiaan had zijn team op het hart gedrukt scherp te starten, net als vorige week, toen het tegen KVZ A2 in no-time 8-0 stond. Maar al snel werd duidelijk dat dat er vandaag niet in zat. De eerste aanval was nog direct raak via Lotte, maar daarna duurde het al wat langer voordat Jari de 0-2 er in schoot. Maar vooral de tweede aanval had heel veel moeite. Het liep niet, de schoten vielen niet, het vak speelde vooral tegen zichzelf. Regio ’72 schoot een stipje er in, maar pas rond de twaalfde minuut maakte Karlijn uit een onvervalste klutssituatie de 1-3. De eerste aanval volgde het slechte voorbeeld van de tweede aanval en zo was het na 20 minuten (!) pas 1-4. Daarna vielen er om en om nog wat doelpunten voor een 4-8 ruststand.

Na rust hetzelfde beeld. Het lukte de A2 niet zichzelf bij elkaar te rapen en het niveau op te krikken. Frustratie over het eigen spel nam toe en uitte zich ook in, soms overigens terecht, commentaar op de leiding. Regio ’72 dreigde een aantal keer terug te komen tot een gaatje van 2, maar zover kwam het niet. Bij 9-15 kwamen Daniël en Jolieke nog in de ploeg voor Matthieu en Larissa, maar uiteraard is het een ondankbare taak om in te vallen in een niet draaiende ploeg. Eindstand 10-16. Gek genoeg dus minder tegengoals dan in de zo ruim gewonnen thuiswedstrijd…

We kunnen er heel ingewikkeld over doen, maar dit soort wedstrijden zitten er in een seizoen nou eenmaal ook tussen. En dus gewoon blij zijn dat je dit overkomt tegen Regio ’72 A1, een ploeg die gewoon te matig is om te profiteren van deze offday van de A2. Aan de andere kant moeten we de ploeg uit Vaassen een compliment geven, want het lukte ze wel het spel van de A2 te ontregelen.

Snel vergeten, deze week goed trainen en dan komende zaterdag de kampioenswedstrijd, om 15:40 thuis tegen DVO/Accountor A3. Dan moet er uit een ander vaatje worden getapt! Maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Daniël en Jolieke bedankt!

Scores A2: Jari 5, Lars 3, Karlijn 2, Lotte 2, Esmee 2, Matthieu, Larissa.

Onzeclubwinkel