SKF A2 met moeite langs Huizen A1

25-09-2017
SKF A2 had meer moeite dan verwacht met Huizen A1. Huizen stond voorlaatste, maar ging pas in de tweede helft en met veel moeite door de knieën, 18-14.

Een complete A2, prachtig weer en dus een mooie korfbalochtend. Christian had wederom broer Daniël aangetrokken als assistent-coach. Julia, Larissa en Matthieu namen naast hen plaats op de bank. Amber, Lotte, Jari en Jesper startten in de aanval, Esmee, Karlijn, Hidde en Lars in de verdediging. De A2 startte zeer voortvarend, voordat publiek twee keer met de ogen kon knipperen had Jesper er al twee in liggen. Maar daarna bleek Huizen toch een veel taaiere tegenstander dan gedacht. Met in het ene vak twee lange reboundende heren en in het andere vak een zeer zuiver schietende heer nam de ploeg het initiatief over en nam een 2-4 voorsprong. Hidde maakte de 3-4 en daarna begon een lange periode waarin met name de A2-dames de ploeg scorend op de been hielden. Grappig, waar vorige week tegen Woudenberg nog geconstateerd werd dat toen met name de heren scoorden. Twee keer Karlijn, twee keer Amber en Esmee zorgden dat de A2 tot 8-8 bijbleef, waarna Jari nog een keer scoorde voor de uiteindelijke 9-9 ruststand. Ondertussen was Larissa in de ploeg gekomen voor Lotte en had Hidde weer een stip gemist, daar moet de A2 toch maar weer eens op gaan trainen, dat zijn er al teveel dit seizoen.

Na de pauze leek de A2, wederom via de dames, waarbij vooral Karlijn productief bleek met drie treffers in korte tijd, toch afstand te gaan nemen. Het werd 13-10, waarna Matthieu en Julia er in kwamen voor Lars en Esmee. Huizen kwam toch weer terg naar 13-12, waarna Lars in het andere vak weer in het veld kwam voor Jari. Grappig genoeg maakte een Huizense heer in dezelfde periode dezelfde move. En waar Lars die heer eerder aan Hidde liet, mocht hij hem nu zelf gaan opvangen. Qua scores was het nu weer even aan de heren en eindelijk besliste de A2 de wedstrijd. Jesper en Hidde, nu wel met een rake stip gevolgd door een doorloopbal, schoten de ploeg naar 16-12. Nog even twee tegengoals maar daarna gooiden Karlijn, zij weer, en Matthieu de wedstrijd in het slot. Weer winst, 18-14.

De A2 is met 4 winstpartijen medekoploper (samen met Telstar A1) en de meest scorende ploeg. Mooie cijfers, nu vasthouden deze lijn. Komende week mag de ploeg naar Ede voor het treffen met Reehorst ’45 A1.

Scores A2: Karlijn 6, Jesper 3, Hidde 3, Amber 3, Jari, Esmee, Matthieu.

Onzeclubwinkel