Kangoeroe Klup

Elke zaterdag is een grote groep kinderen actief bij de SKF Kangoeroe Klup. Op dit moment trainen we met onderstaande Kangoeroes:

Driek van Beek Ayla Bruijntjes
Jesse van den Berg Anna van den Berg
Mats Burger Linde Camman
Mattias Folkerts Elise Cramer
Siem van der Sar Tirze Heeling
Hugo Vernooij Lot ten Hove
  Lisa pol
  Mirna van Schaik
  Tess Scheffer
  Milou Sonnenberg
  Sarah Vernooij

Kangoeroes zijn kinderen van 3 tot 5 jaar, jonger dus dan de leeftijd van de F-jes, de jongste wedstrijdteams, die spelenderwijs kennis willen maken met korfbal. Maar waarom heet dat nu de ‘Kangoeroe Klup'? Deze naam is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel (een veilige en warme plaats) voor de jongste leden! Om het geheel sprekend te maken is door het KNKV een viertal jeugdige kangoeroes ontwikkeld. Deze figuurtjes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt, vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup.

Zes jaar of jonger en geïnteresseerd in sport en korfbal? Neem dan contact op! Stuur een mailtje naar Tessa van den Bos. De Kangoeroe Klup is elke zaterdag bij SKF van 10:00-11:00. Iedereen is van harte welkom.

Kijk ook op de speciale website: http://www.kangoeroeklup.nl/.