Kangoeroe Klup

Elke zaterdag is een grote groep kinderen actief bij de SKF Kangoeroe Klup. Op dit moment trainen we met onderstaande Kangoeroes:

Driek van Beek Mirte van den Brink
Jesse van den Berg Ayla Bruijntjes
Joah Bezemer Anna van den Berg
Mats Burger Linde Camman
Mattias Folkerts Elise Cramer
  Tirze Heeling
  Lot ten Hove
  Lisa pol
  Mirna van Schaik
  Tess Scheffer
  Milou Sonnenberg

Kangoeroes zijn kinderen van 3 tot 5 jaar, jonger dus dan de leeftijd van de F-jes, de jongste wedstrijdteams, die spelenderwijs kennis willen maken met korfbal. Maar waarom heet dat nu de ‘Kangoeroe Klup'? Deze naam is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel (een veilige en warme plaats) voor de jongste leden! Om het geheel sprekend te maken is door het KNKV een viertal jeugdige kangoeroes ontwikkeld. Deze figuurtjes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt, vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup.

Zes jaar of jonger en geïnteresseerd in sport en korfbal? Neem dan contact op! Stuur een mailtje naar Tessa van den Bos. De Kangoeroe Klup is elke zaterdag bij SKF van 10:00-11:00. Iedereen is van harte welkom.

Kijk ook op de speciale website: http://www.kangoeroeklup.nl/.

Laatste nieuws


Geen nieuws gevonden

SKF Nieuwsbrief

Onzeclubwinkel

 

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS