SKF D1 kampioen in Hoofdklasse en naar NK

31-03-2019
Hoe gaaf is dat? Maar liefst twee teams van SKF die naar de Nederlandse kampioenschappen gaan op 6 april! SKF D1 werd glansrijk kampioen in de Hoofdklasse, ook al verloor het, na 13 overwinningen op rij, de laatste competitiewedstrijd.

Jetske ten Caat interviewde de trainer van de D1, Arjan de Haas, want je team voorbereiden op een NK, hoe doe je dat?

"De laatste trainingsweek voor 6 april trainen wij met zijn allen en zetten dan de puntjes op de i. Door aanvallend creatief spel te blijven spelen en verdedigend nog meer scherpte te krijgen en willen elkaar daar in wedstrijden ondersteunen. Wij hebben een mooi zaalseizoen achter de rug met grote uitslagen, maar ook spannende wedstrijden. Op het NK zijn er geen zwakke ploegen. Elke wedstrijd daar is een finale. Het team moet hier klaar voor zijn."

Wat willen jullie op het NK bereiken?
"Wij zijn als coaches al enorm trots op dit team en dat we aan het NK deelnemen. Wij hebben vooral wedstrijden gehad in de regio. Het NK is daarom een mooie leerervaring voor het team. Wij kennen de tegenstanders niet goed, maar de tegenstanders kennen ons ook niet. Dit kan een voordeel zijn. Wij hebben niets te verliezen. Top vijf op het NK zou mooi zijn."

Wat is de kracht van SKF D1?
Het team komt elke training en elke wedstrijd met plezier naar de korfbalvelden toe. Iedereen is erg leergierig en staat voor elkaar klaar. Ik denk dat wij in veel wedstrijden hebben laten zien dat wij makkelijk kunnen scoren door een goede samenwerking. Verdedigend worden we ook steeds sterker.

Wat zou je nog tegen alle SKF-ers willen zeggen?
Bedankt voor alle steun die wij tijdens de thuiswedstrijden hebben gekregen. Alle ouders en familie die elke zaterdag zijn komen kijken en aanmoedigen, ook enorm bedankt. Wij hopen dat jullie 6 april ook weer aanwezig zijn in Dordrecht om deze toppers aan te moedigen.