SKF D1 wint ruim van KVZ D1

27-11-2018
Het was afgelopen zaterdag eindelijk zover! De start van een nieuw zaalseizoen. Ook voor SKF D1 ging het seizoen eindelijk van start. De voorbereiding van het zaalseizoen is prima verlopen. De eerste oefenwedstrijd tegen Meeuwen D1 ging verloren met 11-8 maar de tweede oefenwedstrijd tegen DVO D1 werd gewonnen met 13-7. De afgelopen week hebben we met z’n alle hard getraind. We waren er klaar voor!

Op zaterdag reisden we met het hele team en ouders af naar Zutphen. Wat misverstanden in tijden en een te gezellige autorit waardoor er verkeerd gereden werd zorgde ervoor dat we iets later dan gepland in Zutphen aankwamen. Nog een halfuur stond er voor de hele voorbereiding van de wedstrijd. Snel omkleden, bespreken en inschieten zodat we op tijd konden beginnen.

De start was wat moeizaam en we kwamen lastig tot scoren. Uiteindelijk was het Niels die de score opende met een heerlijke doorloopbal. Daarna volgde nog 2 doelpunten van Nathan en Tom. De gehele eerste helft was niet wat we van de D1 verwachten. Afronding was nog niet heel goed en er miste overtuiging. Ruststand: 2-7

In de rust hebben Arjan en ik het team even toegesproken. Wat kunnen we anders doen dan de eerste helft? Het ging zeker niet slecht maar er was hier wel meer te halen dan wat de ruststand liet zien.

De tweede helft was op alle vlakken veel en veel beter. We begonnen te scoren en te spelen als een team. Er werden mooie combinaties gespeeld en we speelden voor elkaar. Ons doel was om zelf naar de 18 doelpunten toe te werken. Ik geloof dat we na 10 minuten al op 18 zaten. Eindstand: 3-26.

Ik als coach van dit prachtige team kan op dit moment alleen maar trots zijn! Deze week gaan we weer hard aan de bak want zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Kom allen kijken!!!
Aanvang: 9:00 uur SKF D1 – KV Wageningen D1

Doelpunten: Niels 7, Tom 4, Nathan E 3, Nathan F 3,  Daniëlle 3, Jelte 3, Esther 1, Denise 1, Kim 1, Noëlle

Carly Matser (coach SKF D1)