SKF D1 wint van Telstar en Unitas

19-12-2018
Op zaterdag 8 december stond de wedstrijd tegen Telstar D1 op het programma. Een week later speelde SKF D1 thuis de wedstrijd tegen Unitas D1.

Telstar D1 – SKF D1

Een wedstrijd die gewonnen moest worden en waar we hard voor getraind hadden. Helaas begonnen we niet gefocust aan de wedstrijd en bleef de score gelijk op gaan. Oorzaak? De sinterklaasavond die op de planning stond later die dag.

Na 10 minuten nam Arjan een time-out om ons even aan te spreken over het spel. Het was niet goed en we moesten echt anders gaan spelen. Vanaf dat moment ging het gelukkig beter maar was het nog niet goed.

De tweede helft gingen we meer voor elkaar staan. We waren niet alleen opzoek naar onze eigen kansen maar ook naar de kans van een ander. Mede hierdoor ging het spel veel beter en wonnen we uiteindelijk ook de wedstrijd.

Verdedigend kunnen we een compliment ontvangen. Uiteindelijk hebben we het prima gedaan maar moest het vooral op aanvallend gebied beter.Dit moeten we ook meenemen naar volgende week! Hard trainen en veel energie leveren.

En voor iedereen die het zich afvraagt, de sinterklaasavond was zeer geslaagd met z’n allen!

Doelpunten: Nathan F 4, Daniëlle 3, Denise 2, Noëlle 2, Esther 1, Kim 1, Nathan E 1, Niels, Tom, Jelte

Geschreven door Daniëlle

SKF D1 – Unitas D1

Een week later stond de wedstrijd tegen Unitas D1 op het programma. Van te voren wisten we vrij weinig van deze tegenstander dus moesten we vooral uitgaan van onze eigen kracht. Zoals besproken na vorige week moesten we hard aan de bak bij de trainingen en moest er veel energie geleverd worden.

Om 12:10 uur klonk het eerste fluitsignaal en begon de wedstrijd. Op dat moment begon ook meteen de doelpuntenmachine van de D1. In korte tijd werden er veel doelpunten gemaakt vanuit mooie combinaties. Verdedigend kwam iedereen zijn afspraken na en werd Unitas helemaal vast gezet. Aanvallend kon het op bepaalde momenten nog wel beter. Zo werd er bij het opbrengen van de bal naar het aanvalsvak toch nog wat fouten gemaakt in de passing en was het rendement van de kansen ook niet altijd hoog.

Ruststand was 12-1

Tweede helft begonnen we wat minder scherp.  Er waren veel plaats fouten en de kansen die we namen waren niet altijd goed. Al snel kwam het besef dat het ook nu beter kon en gingen we weer opzoek naar goeie kansen. De doelpunten vielen weer en de weg naar de overwinning ging verder.

Eindstand: 22-1

Doelpunten: Daniëlle 5, Nathan F 4, Tom 4, Jelte 2,  Kim 2, Noëlle 2, Niels 2,  Denise 1,  Nathan E, Esther, Lars en Isabelle