D2 kampioen na winst op Reehorst D1

07-10-2018
Goed voorbereid voor de dag komen, was het thema van deze week! Er werd druk gepraat over een mogelijk kampioenschap voor de D2 deze week. Voorbereidingen werden al getroffen om dit te vieren op zaterdag 6 oktober. Confettikanonnen en (kinder)champagne werden al verzameld. Echter moest er nog wel eerst gewonnen worden tegen Reehorst D1.

Gespannen begonnen de trainers Veerle, Raymond en Maarten aan de wedstrijd. De spelers hadden er veel vertrouwen in. Dit bleek ook wel, want na 1 minuut stond Marit vrij bij de korf en scoorde! 1-0. Het begin was er, zou je zeggen...

Niets is minder waar, want er werd toch wat zenuwachtig overgespeeld. De bal bleek erg glad en we waren niet allemaal op z’n scherpst. Ook Reehorst was wat gespannen en had last van die gladde bal. Het bleef daarom tot de rust ook 1-0. Een stevig gesprek van de trainers volgde.

Na de rust was het even zoeken en kwam helaas het tegendoelpunt van Reehorst. 1-1. Reehorst had weer hoop en wilde de bal snel naar hun aanvalsvak gooien. Maar onze mannen Steije en Lars zaten er steeds tussen en onderschepten de bal. Zo kon Anna de 2-1 scoren met een (halve) doorloopbal.

De laatste 12,5 minuut ging in. We wilden graag winnen, dus werd de aanval steeds feller door beide partijen. Stijn kwam er in om de mooie afstandsschoten te doen. Helaas gingen die er niet in, maar het creëerde wel ruimte. Hierdoor maakte Luka wel een mooie doorloopbal wederom met aangeef van Rianne en het stond 3-1. De winst was binnen dachten we, maar helaas gaf Reehorst zich nog niet gewonnen. Er werd snel en slordig gespeeld. Er volgde twee tegendoelpunten. 3-3 en nog 7 minuten te gaan. De spanning steeg en ook voor de trainers werd het wat te veel.

Elisa kwam er weer in voor de lengte. Tygo deed enorm goed werk om de bal steeds te onderscheppen en in het aanvalsvak te houden. Hierdoor kon er snel gespeeld worden en werden er in de laatste 5 minuten 5 doelpunten gemaakt (3 x Luka en 2 x Lisanne). Uiteindelijk gewonnen met 8-3! Het kampioensfeest kon gevierd worden met confettikanonnen, taart en (kinder)champagne en speeches van Raymond en aanvoerder Steije! Het feestje ging nog even in de kleedkamers door met gezellig muziek.

Alle ouders zijn super trots op dit team, dat in een korte tijd zo samen kan spelen! Geweldig om te zien hoeveel plezier er in dit team zit! Er volgt nog 1 wedstrijd, daar kijken we nu al naar uit. Daarna gaan we fris van start in een leuk zaalseizoen.