SKF D2 speelt spannende wedstrijd om koppositie

29-09-2018
Vol spanning werd er uitgekeken naar de terugwedstrijd RDZ D1 – SKF D2. Deze wedstrijd ging om de winst, want diegene die wint krijgt de koppositie en maakt kans op het kampioenschap!

Helaas hadden we wel het nadeel dat er in Zeist op gras gespeeld werd. Hier en daar werden wat voetbalschoenen geleend. Ook de trainers konden er niet bij zijn. Maar gelukkig hadden we een hele goede vervanger.

De start was wat zenuwachtig. Beide teams kregen weinig ruimte om te schieten en zeker de doorloopballen werden goed in de gaten gehouden. Toch werd het na 12 minuten 1-1 . Snel na de wissel werd er gescoord door RDZ, maar binnen een minuut scoorde SKF de gelijkmaker. Ruststand 2-2.

Ook na de rust zaten SKF en RDZ elkaar op de hielen en werd het 3-3. De coach leerde het team slim te spelen en er gingen geen doorloopballen meer door. De laatste 12 minuten gingen in. In onze aanval werd gescoord met een mooi afstandsschot (ondanks de lange tegenspeelster). Daarna wilde SKF snel spelen om nog een keer te scoren. Helaas ging daardoor de bal steeds in de handen van de tegenstanders. En de toeschouwers riepen maar “rustig uitspelen”…, maar rustig spelen was er niet meer bij. Met die snelheid ging het op het laatst ineens super goed. Rianne kwam goed in de aangeef te staan, zodat Luka een mooie doorloopbal kon maken. Super mooi gespeeld! Het werd hierdoor 3-5 en de winst ging naar SKF!

De D2 heeft hierdoor haar koppositie versterkt. Volgende week gaan we op voor het kampioenschap!