Opnieuw verlies voor SKF tegen De Meeuwen

05-02-2019
Net als in de openingswedstrijd van het zaalseizoen moest SKF haar meerdere erkennen in De Meeuwen. De ploeg uit Putten bleek met 20-25 te sterk.

Na de snelle 1-0 van Bram Grijzenhout pakte De Meeuwen in de openingsfase het initiatief en liep weg naar 1-4. Vanaf dat moment kwam SKF echter sterk terug. Het werd 5-4 waarna De Meeuwen coach Tom Stoffelsen met een time out het tij probeerde te keren. Dat lukte echter niet, SKF speelde de eerste helft sterk uit en ging rusten met een 14-10 voorsprong.

Na rust een onherkenbaar spelbeeld vergeleken met de eerste helft. De Meeuwen stoof uit de startblokken en repareerde binnen een paar minuten de opgelopen schade. De ploeg speelde vlijmscherp in die fase en SKF was het spoor bijster. Ondanks twee time outs en maar liefst 7 wissels kon SKF het tij niet meer keren. Slechts 6 treffers in de tweede helft en hoewel de uitslag (20-25) uiteindelijk een beetje geflatteerd iets te hoog uitviel, was er op de nederlaag weinig af te dingen.

En zo is de top-3 nu definitief uit zicht, vormt SKF samen met DOS Westbroek een kleine middenmoot en zijn er, mits er gewoon punten gesprokkeld blijven worden, geen degradatiezorgen.

Komende zaterdag speelt SKF uit tegen Nova. Die ploeg staat puntloos onderaan, met de meeste tegentreffers en minst gemaakte doelpunten. Dat zou twee punten moeten opleveren, maar SKF zal na de thuiswedstrijd toch op zijn hoede zijn. Die wedstrijd leverde weliswaar winst op, maar erg makkelijk ging dat niet.

Scores SKF: Sytse de Jong 4, Yorn van Kleij 3, Bram Grijzenhout 3, Vera van Ekris 3, Sarah v.d. Meer 2, Björn Hubers 2, Ilse van Ekris 2, Tessa v.d. Bos.

De doelpunten van SKF: