Voorbeschouwing DOS Kampen/Veltman-SKF

08-03-2019
Na een paar korfballoze zaterdagen hervat ons vlaggenschip komende zaterdag de competitie. In Kampen is DOS Kampen/Veltman de tegenstander.

De thuiswedstrijd zullen we ons allemaal nog wel herinneren. Een vreemde wedstrijd. Een redelijk gelijkwaardige eerste helft, ruststand 16-13. Tweede helft begon ook gelijk op, maar daarna een klein kwartiertje waarin SKF de Kampenaren helemaal ondersteboven speelden. Alles lukte in die minuten. En net zo plotseling stokte de scoringsmachine weer, werd er de laatste 7 minuten door SKF niet meer gescoord, nog wel 5 tegengoals geïncasseerd en sloten beide ploegen af op 34-25.

Of SKF komende zaterdag weer zo’n ijzersterke fase heeft, we gaan het zien, de ploeg gaat ervoor. Maar het zal lastig genoeg worden in sporthal De Reeve. Opvallend, vorig duel 18 velddoelpunten van de SKF-dames. Destijds had DOS Kampen coach Herman Egberts geen rekening gehouden met de schotkracht van de SKF-dames, althans niet in deze proporties. Ongetwijfeld zullen zij daar nu een plan op gaan verzinnen. Of de sleutel van het komende duel weer bij de dames ligt, zal komende zaterdag leren. Bij winst is SKF zeker van handhaving. De podiumplekken in de poule lijken voor SKF uit zicht, daar is een gat van 5 punten geslagen.

De wedstrijd zal geleid worden door Henk Bakker. Aanvang 20:40, sporthal De Reeve, Kampen.

SKF 2 speelt om 21:30 in Amsterdam tegen Rohda 2. Aangezien zij Reserve Hoofdklasse spelen, is dat hun laatste zaalcompetitieduel, de reserves kunnen na zaterdag dus al naar buiten kijken of het gras er goed bij ligt.