Voorbeschouwing SKF - DOS (W)

14-03-2019
Deze zaterdag om 20:10 speelt SKF thuis tegen DOS (W). Een wedstrijd met als inzet de vierde plaats op de ranglijst.

Inmiddels weten we dat coach Steven Brink aan het eind van het seizoen SKF verlaat en komend seizoen aan de slag gaat bij Dindoa in Ermelo. En vandaag werd bekend dat ook captain Daniël van Munster SKF verlaat en verkast naar De Meeuwen. Maar uiteraard zullen zij het zaalseizoen (en daarna ook het veldseizoen) goed willen afsluiten. Een echt doel om voor te spelen is er niet meer. Promotie is uit zicht en naar beneden kijkend is de ploeg ook al veilig, wat ook geldt voor tegenstander DOS (W).

Zaterdag is de inzet de vierde plaats, een plek die SKF nu bezet, tegenstander DOS (W) is vijfde met 1 punt achterstand. SKF staat 3 punten achter nummer 3 Wit-Blauw/Green Organics. Met nog 3 wedstrijden te spelen is die derde plaats cijfermatig nog haalbaar, met de onderlinge wedstrijd in Veenendaal op 30 maart als afsluiter van het seizoen.

DOS Westbroek is uiteraard de vorige club van Steven Brink, maar sinds zijn terugkeer bij SKF hebben beide ploegen al een aantal keer tegen elkaar gespeeld zodat het speciale daar al wel van af is. Eerder dit seizoen won SKF met 20-22 in Westbroek, maar verder is de historie in SKF’s nadeel. In het veldseizoen 2016-2017 verloor SKF beide wedstrijden tegen DOS (W), toen dus nog onder leiding van Brink.

Beide ploegen spelen zonder grote druk of degradatiestress, wat wellicht aanleiding is er een mooie wedstrijd van te maken.