Voorbeschouwing SKF - DOS

14-12-2018
Komende zaterdag staat voor SKF 1 de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Tegenstander is DOS uit Kampen.

DOS Kampen heeft net zoals SKF gewonnen van NOVA en verloren van De Meeuwen. SKF wist vorige week in een goede wedstrijd niet te winnen van HKC. Daarentegen wist DOS Kampen wel 2 punten te pakken, in eigen huis versloeg men het geroutineerde KVA.

DOS Kampen staat dus op 4 punten, waarbij vooral op te merken valt dat het een makkelijk scorende ploeg is, gemiddeld 24 treffers per wedstrijd. De helft van alles scores worden gemaakt door aanvoerder Matthijs Bastiaans en Iris van Bruggen, maar ook spelers zoals Daniel Lewerissa en Esther Hamberg komen veelvuldig op het scoreformulier voor. SKF zal dus met een verdedigend plan moeten komen om DOS Kampen van het scoren af te houden. De Kampers staan onder leiding van de in Ede woonachtige Herman Egberts.

Naast het verdedigende plan zal SKF ook aanvallend moeten blijven sleutelen. Aanvallend begint SKF steeds beter te draaien, want in volgorde werden 16, 20 en 24 goals gescoord. Echter is het niet vanzelfsprekend dat komende wedstrijd 28 goals worden gemaakt. Hiervoor is meer individuele scherpte nodig en SKF werkt hier hard aan.

SKF zal zaterdag alles op alles moeten zetten om de overwinning binnen te slepen en daarmee het jaar 2018 sportief goed af te sluiten.

Aanvang 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Rene van Alphen en Jan Siblesz. Komt allen!