Voorbeschouwing SKF - Unitas

03-10-2018
Komend weekend staat SKF een pittige tegenstander te wachten, namelijk Unitas uit Harderwijk. Een bekende tegenstander, want vorig jaar troffen beide ploegen elkaar eveneens in de veldcompetitie. SKF 2 speelt om 14:00 uur tegen TOP (S)2. Om 15:30 uur speelt SKF 1 tegen Unitas 1.

Bij Unitas is de ploeg ten opzichte van vorig jaar op een flink aantal posities gewijzigd, dus het is de vraag in hoeverre de analyses van het vorige seizoen van toepassing zijn. In ieder geval heeft het wennen aan een nieuwe samenstelling bij Unitas in ronde 1 mede geresulteerd tot een verliespartij. Toen was OWK, op sommige posities letterlijk, een maatje te groot. Daarentegen wist Unitas in de daarop volgende 3 wedstrijden zeer overtuigende overwinningen neer te zetten. Opvallend is hoe makkelijk Unitas weet te scoren, het is de meest makkelijk scorende ploeg. De ploeg beschikt over een goede conditie, dreigende spelers en heeft extra mogelijkheden vanaf de reservebank. In hun basis opstelling is Mike van Boven de man in vorm. Bij de dames heeft Mirjam Postma veel ervaring, waarbij SKF ook rekening dient te houden met de schotkracht van Maike van den Berg.

SKF is de minste gepasseerde ploeg in de competitie. De ploeg kan op veel posities druk zetten en tegenstanders hebben het daar lastig mee. Aanvallend lijkt de doelpuntenmachine langzaam op gang te gaan komen. De afgelopen wedstrijden kwam SKF elke keer goed uit de kleedkamers na de rust, maar zaterdag is het van belang om goed te starten. Want doet SKF dat niet, dan doet Unitas dat wel, want in al hun gespeelde wedstrijden wisten zij hun eerste poging te verzilveren.

SKF zal alles op alles zetten om de koppositie te verstevigen. De weersvoorspellingen zijn goed en de selectie zal na afloop helpen om de bar wat langer open te houden, dus komt allen!