SKF neemt punten mee uit Hoge Noorden

01-10-2018
Het begint een bekend patroon te worden. Ook deze zaterdag startte SKF stroef, keek met rust tegen een achterstand aan (9-8), maar stond aan het eind van de rit weer met de volle buit in handen. In Groningen versloeg SKF Nic. met 17-21.

Tot 3-3 ging het gelijk op. Maar daarna pakte de thuisploeg het initiatief en sloeg een gaatje van 3 bij een 7-4 voorsprong. Met Ilse van Ekris voor Sarah van der Meer koos coach Brink voor meer lengte in de ploeg en die wissel pakte goed uit. SKF kwam terug tot 8-8, maar moest toch nog een tegentreffer toestaan en ging met een kleine achterstand de rust in. Zowel aanvallend als verdedigend zou SKF beter uit de verf moeten komen de tweede helft.

Nic. scoorde als eerste, maar SKF kwam terug tot 10-10 en dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. SKF nam het initiatief over. Via 10-12 werd het 12-15, waarna Nic. nog even tegenstribbelde naar 14-15. SKF kwam via een strafworp op 14-16 in een fase waarin Nic. met diverse wissels het tij probeerde te keren. Na de 15-17 gooiden Carly Matser en Daniël van Munster met elk 2 treffers de wedstrijd in het slot. Voor de SKF-supporters die de lange reis hadden gemaakt kreeg de sterk spelende Tessa van den Bos een verdiende publiekswissel. Het slotakkoord was met twee treffers voor Nic. maar de punten voor SKF, 17-21.

Omdat eerder op de middag de SKF-reserves, na eveneens een stroeve eerste helft, met 14-20 wonnen van de reserves van Nic., kan voor SKF gesproken worden van een geslaagde dag. Beide teams deden goede zaken in de competitie. SKF 2 verstevigt de plek in de middenmoot, SKF 1 behoudt de koppositie.

Komende zaterdag speelt SKF 2 tegen de grote favoriet voor de titel in de reserve Hoofdklasse, Top/SolarCompleet 2. SKF 1 ontvangt het sterke Unitas/Perspectief.

Scores SKF: Yorn van Kleij 7, Daniël van Munster 4, Tessa van den Bos 3, Sytse de Jong 2, Carly Matser 2, Sarah van der Meer, Ilse van Ekris, Vera van Ekris.