SKF verliest koppositie na nederlaag tegen DOS

22-10-2018
SKF verloor zaterdag de koppositie na een nederlaag tegen DOS (W). Na een spannende wedstrijd bleef SKF helaas met lege handen achter, 16-18.

Onder een lekker herfstzonnetje en met veel publiek langs de kant, startte SKF deze wedstrijd als koploper, DOS (W) als runner up. Dat het spannend zou worden, blek niet uit de beginfase. SKF startte goed en binnen 1 minuut had Peter van de Weetering, gestart voor de licht geblesseerde Daniël van Munster, de 1-0 vanaf de stip erin liggen. SKF had de overhand en DOS moest iedere keer pareren. Bij 4-2 wist SKF het eerste kleine gaatje te slaan, ook 5-3 stond nog op de borden, maar DOS kwam weer terug tot 5-5. Vanaf dat moment was het een  gelijk opgaand duel, getuige ook de ruststand, 11-11.

Na rust pakt SKF direct het initiatief. Carly Matser, Björn Hubers en Bram Grijzenhout schoten SKF naar een 14-11 voorsprong. Een kantelpunt in de wedstrijd leek zich aan te dienen, ware het niet dat nog 20 minuten te spelen was en dat DOS zich nog niet gewonnen gaf. En dus stond het 10 minuten later weer gelijk, 14-14. Door een lepe bal bij de korf van Tessa van den Bos kwam SKF voor het laatst deze wedstrijd voor voorsprong, 15-14. Twee minuten voor tijd wist Carly Matser nog gelijk te maken (16-16) en een gelijkspel leek aanstaande. Alleen dacht matchwinner Mathijs de Rooij van DOS er anders over, binnen 1 minuut tijd wist hij van grote afstand tweemaal tot scoren te komen, 16-18.

Vooral in het tweede bedrijf heeft SKF zichzelf te kort gedaan. In 22 minuten wist SKF slechts 2 goals te produceren. Tegen een goede ploeg als DOS is dat vragen om problemen en die kwamen ook. Door deze nederlaag ziet SKF beide concurrenten DOS (W) en Unitas/Perspectief voorbij komen op de ranglijst. SKF staat nu 3ederde, op 1 punt achterstand van deze twee ploegen.

Scores SKF: Peter van de Weetering 5, Yorn van Kleij 3, Carly Matser 3, Sarah van der Meer 2, Tessa van den Bos, Björn Hubers, Bram Grijzenhout.