Namens de selectie: Supporters, bedankt!

22-03-2018
Het resultaat van afgelopen zaterdag weten we: SKF 1 blijft in de Overgangsklasse! Dat is fijn, belangrijk en iets om trots op te zijn, maar dat laatste geeft ook een dubbel gevoel. Want aan de ene kant is klassebehoud iets wat we op z'n minst van elkaar verwacht hadden en aan de andere kant weten we het samen te fiksen toen het hard nodig was.

Dat SKF in de competitie slechts 4 overwinningen heeft behaald, daar balen we met z'n allen van. Waren de andere 10 wedstrijden dan slecht? Nee, dat zeker niet, hier zaten ook goede wedstrijden tussen, alleen was het te vaak net niet. Zo had SKF begin van het seizoen goede kans om te winnen in Arnhem van Oost-Arnhem, een gretig SKF en verzorgd spel, uitslag 28-26. Een puike score tegen een ploeg die uiteindelijk terecht kampioen is geworden, maar voor SKF was het achteraf gezien een must om dit soort wedstrijden winnend af te sluiten.

Al met al bleek de poule loodzwaar en eenmaal in de hoek waar de klappen vielen, bleek het erg lastig om hier uit te komen. En dus moest SKF een beslissingswedstrijd spelen op neutraal terrein met als inzet handhaving. Een wedstrijd waar doorgaans niemand op zit te wachten, maar voor SKF was dit een kans om klassebehoud af te dwingen.

Waar we bijzonder trots op zijn, en wat wat ons betreft de grootste winst is van afgelopen zaterdag, is dat heel veel supporters SKF luidkeels kwamen aanmoedigen! Dat was echt fantastisch! De hal kolkte geel-blauw en nog voordat de spelers opliepen en de shooters werden afgeschoten, wisten wij al dat we deze wedstrijd gingen winnen.

Bij de EBG waren er bekende en nieuwe gezichten te zien, het enthousiasme spatte er vanaf, super! In het bijzonder dank aan Sietse van der Bij van de EBG, hij heeft achter de schermen veel geregeld om alles goed te laten verlopen. Verder op de tribune een diversiteit aan support en dat is wat onze vereniging zo mooi maakt. Veel jeugdleden, zelfs een Kangoeroe in een geel SKF-shirt, een trotse voorzitter met SKF-sjaal, voormalig SKF-spelers en -trainers, mascotte Vespa, C1-ers die eerder die dag een NK speelden, veel familie, vrienden, sponsoren en anderen die SKF een warm hart toe dragen.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie support! Dite grote support is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor CIMAR, want zij hebben de supportersbus gesponsord. Dit heeft veel leden de gelegenheid gegeven om kosteloos naar Maarssen af te reizen, hulde!

We gaan ervoor om nog veel wedstrijden in zo'n ambiance te spelen, natuurlijk dan vanuit positievere belangen ;-)

Namens de selectie,

Trainers Steven, Ronald en Jaap