SKF hervat veldcompetitie met gelijkspel

02-04-2018
Onder prima weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de veldcompetitie hervat. SKF speelde een lastige uitwedstrijd in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief, een ploeg die zich in de zaal knap gehandhaafd heeft in de Hoofdklasse, daar waar SKF een klasse lager een bewogen zaalseizoen beleefde.

SKF kon deze zaterdag nog niet beschikken over Björn Hubers en Sytse de Jong. Ook aan de kant van Unitas/Perspectief een aantal wijzigingen ten opzichte van het vorige treffen. Desalniettemin stond er een tweetal gretige selecties klaar om de degens te kruisen. De wedstrijd van de reserves was voor SKF helaas geëindigd in verlies, 20-17.

Bij de wedstrijd van de eerste teams was het Unitas/Perspectief dat de score opende, 1-0, maar direct hierna scoorde Bram Grijzenhout de 1-1. En na de vakwissel wist aanvoerder Daniël van Munster SKF voor het eerst op voorsprong te zetten, 1-2. In de aanval hierna scoorde hij meteen weer, 1-3. Dat was voor SKF het signaal om het initiatief in de wedstrijd te pakken, maar helaas bleek de marge van 2 doelpunten het maximaal haalbare verschil in de eerste helft. Via 3-5 en 7-9 werd het 11-11 met rust.

Tijdens het opzoeken van de kleedkamers mompelde het Unitas/Perspectief publiek dat SKF beter was, maar dat het zowaar gelijk stond. En dat is precies wat in de gastenkleedkamers besproken is, zaak dus voor SKF om de score naar zich toe te gaan trekken.

In de tweede helft scoorde SKF de 11-12. Unitas/Perspectief kwam op gelijke hoogte en lange tijd stond het 12-12. Via een strafworp scoorde Vera van Ekris de 12-13, maar direct hierna wist de vervroegd uit junioren overgekomen Nena Ellermeijer haar vrije bal te scoren voor Unitas/Perspectief, 13-13. Direct hierna poeierde Tessa van den Bos van afstand de 13-14 binnen en een aanval later gaf Ilse van Ekris een uiterst leep steekpassje vanuit de aangeef naar de reboundende Daniël van Munster, 13-15. Weer een aanval later werd Carly Matser vrijgelaten, van afstand scoorde ze 13-16. Na zo'n 40 minuten wedstrijd had SKF daarmee voor het eerst een marge van 3 goals te pakken, gezien het spelbeeld zeer verdiend en een opmaat naar een grotere marge.

Toen Nena Ellermeijer voor de tweede keer mocht aanleggen voor een vrije bal was het weer raak, 14-16. Unitas/Perspectief nam gelijk een time-out om dit moment aan te grijpen als een comeback, dat lukte naar 15-16, maar het was SKF dat nu de schroom van zich afgooide, want na de 15-18 knalde Bram Grijzenhout de 15-19 binnen. En toen Bastian van Essen aan mocht leggen vanaf de stip, betekende dit de 15-20. Een geweldige marge, maar met nog zo'n 20 minuten te spelen was nog van alles mogelijk. In de vorige wedstrijd wist Unitas/Perspectief zich tegen SKF terug te knokken van 23-16 naar 24-24.

Uitgerekend Ineke de Boer, die juist bekend staat om haar strijdlust, produceerde de 16-20. Unitas/Perspectief moest zich terugknokken vanuit de underdogpositie maar dit is de ploeg nu juist op het lijf geschreven. Niet veel later stond er 18-20 op de borden. SKF gaf zichzelf weer lucht door de 18-21 te scoren. Een lange periode stond het 19-21, totdat Carly Matser van afstand de 19-22 maakte, maar dit bleek slechts een speldenprikje in een moeizame periode van SKF qua scores, want bij 21-22 was de ooit zo riante voorsprong verdampt.

Deze score stond ook op de borden toen Jort Wiegersma verschrikkelijk door z'n knie klapte. Uit dit moment haalde Unitas/Perspectief echter nieuwe energie. Bij de spelhervatting kreeg Unitas/Perspectief de bal uit, waarna Ineke de Boer de gelijkmaker noteerde, 22-22. Met nog iets minder dan 5 minuten te spelen scoorde Mike van Boven de 23-22. Unitas/Perspectief begon zichtbaar het spel te vertragen. Toen Nena Ellermeijer met nog 3 minuten te spelen mocht aanleggen voor een vrije bal zat bij SKF de schrik er goed in, gezien haar specialisme zou dit in deze fase en op het veld zonder schotklok een schier onoverbrugbare achterstand betekenen. Toen ze de bal terug verwachtte van Thomas Hoekstra hield hij deze vast om tijd te rekken, een dure inschattingsfout, want 20 seconden later stond SKF alsnog met de bal in de handen. Sterker, in de aanval hierop scoorde Bram Grijzenhout de gelijkmaker, 23-23. Zijn welbekende vuist ging omhoog naar het meegereisde SKF publiek.

Toen Unitas/Perspectief in de ogen van de scheidsrechter een aanval speelde met te weinig aanvallende intenties, floot hij dit af wegens tijdrekken. Op het moment zelf dubieus, maar over de laatste minuten genomen valt voor deze beslissing zeker iets te zeggen. Beide ploegen kregen nog een kans, maar de einduitslag stond al op de borden, 23-23.

Direct na de wedstrijd heerste bij de Veenendalers een dubbel gevoel. Ruim een uur was SKF de betere ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Maar bloemen worden uitgedeeld aan de finish, niet eerder, zo blijkt, want in de slotfase kwam SKF uiteindelijk goed weg. Al met al heeft SKF een sterke wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. Onderaan de streep pakt SKF een belangrijk wedstrijdpunt en blijft de koppositie, na het verlies van Fiks nu gedeeld met Nieuwerkerk, behouden.

Volgende week geen competitie vanwege de Korfballeague finale, dan zal SKF in eigen huis oefenen (aanvang 12:30 uur) tegen hoofdklasser DOS (W), hiervoor oefent SKF 2 tegen SKF A1 (aanvang 10:30 uur). Een week later wordt de competitie hervat, dan komt Nieuwerkerk op bezoek.

Scores SKF: Daniël van Munster 6, Bram Grijzenhout 6, Bastian van Essen 3, Tessa van den Bos 2, Carly Matser 2, Vera van Ekris 2, Bart Mast, Ilse van Ekris.

Naar teampagina

SKF Nieuwsbrief

SponsorKliks

CO-SPONSORS

SUB-SPONSORS