SKF koploper af na verlies tegen Swift

23-04-2018
SKF is er zaterdag niet in geslaagd de punten mee terug te nemen uit het zonnige Zeeland. SKF verloor met 21-15 van het Middelburgse Swift en moest de vorige week veroverde koppositie afstaan aan het Leidse Fiks.

De weersomstandigheden nodigden eerder uit voor een bezoekje aan het Zeeuwse strand dan een korfbalwedstrijdje in Middelburg. Een lange reis, maar door een lunch pitstop in Bergen op Zoom kwam SKF uitgerust aan in Middelburg.

SKF opende direct score naar 0-2 en gaf hiermee direct het signaal af om vol voor 2 punten te gaan. De doelpunten bleken hierna echter schaars en Swift nam het initiatief over naar 3-2. Daarna was het SKF dat weer uitliep en bij 6-9 zelfs een grote kans kreeg om op een verschil van 4 komen via een vrije bal. Achteraf een cruciaal moment. SKF wist aanvallend de korf steeds lastiger te vinden, Swift kwam terug en maakte nog voor rust gelijk, 10-10.

Na rust was SKF geen schim van de ploeg die het kan zijn. De beleving was ver te zoeken en de spelers leken niet doordrongen van het feit dat de koppositie verstevigd kon worden. Swift wist een gat te slaan van 3 goals, later zelfs 5. Swift zat in een flow en speelde het slim uit met heel lange aanvallen en zichtbaar te harde schoten.

SKF had in deze fase al omzettingen gedaan om het tij te keren. Zo kwamen Vera en Ilse van Ekris weer naast elkaar in één vak te staan. Ook werden Corjan Guijt en Sarah van der Meer in de ploeg gebracht. Dit alles mocht echter niet meer baten. In de eindfase kregen junioren Machteld Stolk en Micha Batenburg nog enkele speelminuten. Machteld zette die invalbeurt nog wat luister bij door haar eerste schot te verzilveren. Bij 21-15 was het einde wedstrijd.

Komende zaterdag geen competitie voor SKF, deze wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 5 mei, om 14:00 uur, thuis tegen Valto.

Scores SKF: Daniël van Munster 4, Bram Grijzenhout 3, Bastian van Essen 2, Carly Matser 2, Tessa van den Bos 2, Bart Mast, Machteld Stolk.